Erişilebilirlik

IŞİD: 'Amerikalı Rehinenin Başını Kestik'


Amerikalı yardım görevlisi Abdül-Rahman (Peter) Kassig
Amerikalı yardım görevlisi Abdül-Rahman (Peter) Kassig

İnternette yayınlanan bir videoda 13 ay önce Suriye'de rehin alınan 26 yaşındaki Amerikalı yardım görevlisi Peter Kassig'in başı kesilerek öldürüldüğü öne sürülüyor

IŞİD militanları Pazar günü internette Amerikalı yardım görevlisi Peter (Abdül-Rahman) Kassig’i başını kestiklerini öne süren bir video yayınladı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Bernadette Meehan istihbarat örgütlerinin Kassig’i gösteren video teybin gerçek olup olmadığını en kısa zamanda tespit etmek için çalıştıklarını açıkladı.

Videoda Kassig başı kesilirken görülmüyor sadece ayak ucunda kanlı bir kesik başla duran ve ingiliz aksanıyla konuşan maskeli bir kişi" Bu Amerikan vatandaşı Peter Edward Kassig " derken görülüyor.

26 yaşındaki eski Amerikalı asker 13 ay önce Suriye’de insani yardım görevlisi olarak çalışırken rehin alınmıştı. Ailesi Kassig’in rehin tutulurken İslam dinine geçtiğini ve adını Peter’den Abdül-Rahman’a çevirdiğini bildiriyor.

Annesi Paule Kassig, geçenlerde Amerikan NBC televizyon kanalının bir programında kendisi ve eşinin oğullarından birkaç hafta önce hayatından giderek kaygı duyduğunu belirten bir ses bandı aldıklarını söylemişti.

IŞİD daha önce bir Amerikalı video muhabiri (James Foley), bir Amerikan İsrailli gazeteci (Steven Sotloff) ve bir İngiliz yardım görevlisini (David Haines) başları kesilirken gösteren dehşet verici videolar yayınlamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG