Erişilebilirlik

İran’la Müzakerelerde Anlaşma İçin Ek Süre


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 5 ülke ve Almanya ile İran arasında, Tahran Hükümeti’nin nükleer programının barışçı olduğundan emin olmak amacıyla sürdürülen müzakereler için belirlenen süre Mart 2015'e kadar uzatıldı

Viyana’da bir araya gelen tarafların yaptığı açıklamalarda, geçtiğimiz Temmuz ayında olduğu gibi uzlaşı için belirlenen süre uzatıldı,

Taraflar, İran'ın nükleer programı üzerinde uzlaşıya varması için ek süre tanındığını, anlaşmaya varılması için belirlenen yeni tarihin 30 Mart 2015 olduğunu açıkladı.

İran ve dünya güçleri arasında bir yıldır devam eden nükleer müzakerelerde anlaşmaya varmak için belirlenen süre bugün sona eriyordu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Pazartesi günü müzakerelerde gelinen noktayı değerlendiren Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, diğer görüşmelerin daha sonra yapılacağını bildirdi.

Amerika, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya’dan oluşan P5+1 grubunun dışişleri bakanları, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’le Viyana’da yaptıkları müzakerelerde, Tahran Hükümeti’nin nükleer silah üretme çabasında olmadığı konusunda garanti istiyor. İran’a uygulanan yaptırımlar ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor.

İran, nükleer faaliyetlerinin sadece enerji üretimi amaçlı olduğunu savunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG