Erişilebilirlik

İranlı Yetkililer Aşitani'nin Ölüm Cezasının Geçerli Olduğunu Söyledi


İranlı yetkililer, zina suçundan taşlanarak ölüme mahkum edilen Sakine Muhammedi Aşitani’nin taşlanarak öldürülmeyeceğini ancak hakkındaki ölüm cezasının geçerli olduğunu açıkladı.

İran devlet televizyonu, Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcünün açıklamalarına yer verdiği haberinde Aşitani’nin zina suçundan taşlanmasından vazgeçildiğine ancak kocasının ölümüyle ilgili hakkındaki ölüm cezası isteminin devam ettiğini belirtti.

Aşitani’nin zina suçundan taşlanarak ölüme mahkum edilmesi uluslararası toplumu harekete geçirmişti. Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso cezayı “barbarca” olarak nitelemişti.

Aşitani, 2006 yılında kocasının ölümünün ardından iki erkekle ilişkiye girmekle suçlanıyor. Aşitani’ye 99 kırbaç cezası verilmişti. Bu cezadan aylar sonra Aşitani’nin beraber olduğu erkeklerden birisi Aşitani’nin kocasını öldürmek suçundan hüküm giydi. Mahkeme, Aşitani’nin evliyken de başkalarıyla ilişkide bulunduğu kararına vararak taşlanarak öldürülmesine karar vermişti. Aşitani ise hakkındaki suçlamaları reddediyor.

XS
SM
MD
LG