Erişilebilirlik

İran'dan İsrail'e Füze Tehditi


İran, askeri müdahale tehdidinde bulunan İsrail’i vuracak güçte orta-menzilli balistik füzeleri başarıyla denediğini bildiriyor.
Resmi medyaya göre Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı, iki gündür düzenlenen askeri tatbikatta menzili 1,300 kilometreye ulaşan Şahap 3 ile daha kısa menzilli Şahap 1 ve 2 füzelerinin denendiğini açıkladı.
General Hüseyin Selami, tatbikatın “askeri seçeneğin masada olduğunu” söyleyen İran’ın düşmanlarına yönelik bir yanıt olduğunu söyledi.
Öteyandan “New York Times” gazetesi Amerika’nın İran’ın Hürmüz Boğazını kapatma girişiminden caydırmak için Basra Körfezine önemli miktarda takviye kuvveti gönderdiğini ve savaş uçaklarının sayısını arttırdığını bildirdi.
Deniz yoluyla taşınan dünya petrolünün yüzde 35’i Hürmüz Boğazından geçiyor.
Pentagon sözcüsü deniz albayı John Kirby, ABD’nin halen Körfezde sekiz mayın temizleme gemisi bulunduğunu açıkladı. Ambifik saldırı gemisi USS Ponce’in Körfeze gönderildiğini doğrulayan Kirby ancak takviye kuvvetlerinin varlığının İran’a yönelik bir mesaj olmadığını belirtti. Kirby, İran’ın bölgede olağandışı faaliyetini gösteren bir belirti bulunmadığını da söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG