Erişilebilirlik

İran Yemen'e Savaş Gemileri Gönderiyor


İran resmi televizyon kanalı Press TV Amiral Habibullah Seyyari'nin savaş gemilerinin İran deniz ulaşım yollarını güvence altına alacağını ve ülkenin açık denizlerdeki çıkarlarını koruyacağını açıkladığını bildirdi

Şii Husi isyancılarına karşı Suudi Arabistan öncülüğünde hava saldırıları devam ederken İran’ın Yemen açıklarına savaş gemileri gönderdiği bildiriliyor.

İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV, Amiral Habibullah Seyyari’nin filonun İran deniz ulaşım yollarını güven altına alacağını ve ülkenin açık denizlerdeki çıkarlarını koruyacağını açıkladığını haber verdi. İranlı amiral filonun ticari gemileri korsanlardan koruyacağını da söyledi.

Bir destroyerle bir diğer savaş gemisinden oluşan filo,Aden Körfezi ve Süveyş Kanalı’na giden gemilerin Kızıl Denizi’e ana giriş nokta olan Bab-el Mandab boğazına doğru seyrediyor.

Mısır da Yemen kıyıları açıklarına savaş gemileri gönderdi.

Öteyandan ülkenin güneyinde Şii Husi isyancılarıyla cumhurbaşkanına sadık kuvvetler arasında çatışmalar devam ediyor.

Husiler Aden ve batıdaki mevzilerini güçlendirmeye çalışırken görgü tanıkları Salı günü yabancı bir savaş gemisinin kentin içi ve çevresindeki mevzileri top ateşine tuttuğunu bildirdi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon hava saldırılarında Aden’in kuzeyindeki bir hava üssü vuruldu. İsyancılar bölgeden kaçmak zorunda kaldı.

Koalisyon uçakları başkent Sana’da da askeri hedeflere hava saldırıları düzenledi

Bu arada BM Çocuk Fonu UNICEF Yemen’deki çatışmalarda çocuklar öldürülmeye, sakat kalmaya ve hastalık tehlikesiyle karşı kalmaya devam ederken 100 bin kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığını bildiriyor.

UNICEF tarafından Salı günü yapılan açıklamada Yemenlilerin ülke çapında daha güvenli bir yer bulmak için evlerini terkettiklerini, bunun da hastaneler ve diğer kamu hizmetleri üzerinde baskıyı arttırdığını belirtildi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG