Erişilebilirlik

'İran Suriye’de Milis Birlikleri Oluşturuyor'


Amerikalı yetkililer Tahran’ın, Suriye’de rejimin devrilmesi durumunda kendi çıkarları doğrultusunda hareket edecek bir milis kuvvet oluşturduğunu söylüyor

Washington Post gazetesinde çıkan bir habere göre İran ve Lübnan’daki Hizbullah örgütü, Beşar Esat hükümetinin devrilmesi durumunda çıkarlarını koruyabilmek için Suriye’de bir milis ağı kuruyor.

Adı açıklanmayan Amerikalı ve Ortadoğulu yetkililerin sözlerinin yer aldığı haberde milislerin şu anki amacı, Esat’ın ordusuna destek vermek.

Ancak yetkililer uzun vadeli amacın Esat hükümetinin devrilmesi ya da Şam’dan çekilmeye zorlanması durumunda Suriye’de güvenilir bir güç oluşturmak.

Gazete, Obama yönetiminden üst düzey bir yetkilinin ‘İran için Suriye’de güvenilir bir güç oluşturması çok önemli’ şeklindeki sözlerine yer veriyor.

Haber hakkında İranlı yetkililerden ya da Hizbullah örgütünden herhangi bir yorum gelmedi.
Birleşmiş Milletler, 2011 yılının Mart ayından bu yana Suriye’de 60 bin kişinin öldüğünü bildiriyor.

Öte yandan direnişçilerin Suriye’nin kuzeyindeki Raka bölgesinde, Fırat Nehri üzerinde kurulu ülkenin en büyük hidroelektrik santralini ele geçirdiği bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, barajın hala çalışır halde olduğunu duyurdu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG