Erişilebilirlik

İran'la Almati'de Yapılan Görüşmelerden Anlaşma Çıkmadı


AB dış politika yetkilisi Catherine Ashton ve İranlı başmüzakereci Sait Celili
AB dış politika yetkilisi Catherine Ashton ve İranlı başmüzakereci Sait Celili
Avrupa Birliği dış politika yetkilisi Catherine Ashton, nükleer programıyla ilgili olarak İran’la yürütülen görüşmelerde bir anlaşmaya varılamadığını açıkladı.

Sonraki görüşmelerle ilgili bir tarih belirlenmediğini söyleyen Ashton, tarafların sorunun özü konusunda birbirlerinden çok farklı tutum sergilediğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov da görüşmelerin devam ettirilmesi konusunda yeni bir tarih belirlenmediğini söyledi.

Kazakistan’ın en büyük kenti Almati’de iki gün devam eden görüşmelere İran’la birlikte Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üye beş ülkenin temsilcisiyle Almanya katıldı. Taraflar, İran’ın nükleer programının nükleer bomba üretmeyi amaçlamadığı konusunda güvence istiyor.

Uluslararası toplum İran’a, bir nükleer reaktörünü kapatması ve zenginleştirdiği uranyumu ülke dışına çıkarması karşılığında, yaptırımları hafifletme önerisinde bulunmuştu.
İran’dan bu konuda “güven arttırıcı adımlar atması” isteniyor.

İran’ın başmüzakerecisi Sait Celili, önceki gün yaptığı açıklamada, ülkesine uranyum zenginleştirme hakkı verilmesi çağrısında bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG