Erişilebilirlik

Irak'ta Saldırılar Devam Ediyor


Irak'ta Saldırılar Devam Ediyor
Irak'ta Saldırılar Devam Ediyor

Irak’ın Ramadi kentinde bir hükümet güvenlik tesisine saldıran militanlar en az yedi polisi öldürdü, 15 kişiyi de yaraladı.

Yetkililere göre tesisin girişinde kendisini havaya uçan bir intihar bombacısı diğer militanların içeriye girmesini sağladı. Güvenlik güçleriyle militanlar arasında çıkan silahlı çatışma saatlerce sürdü. Çatışma sırasında Irak güvenlik güçleri militanlardan bazılarını öldürdü ve tesisi yeniden kontrol altına aldı.

Tesisde polis merkezleriyle bir terörle mücadele timi bulunuyor. Sünni Anbar ilinin başkenti olan Ramadi’de hükümet binaları sık sık el-Kaide militanlarının saldırılarına uğruyor.

Cumartesi günü de Basra’da türbe ziyaretine giden Şiileri hedef alan bombalı intihar saldırısında en az 53 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer polis noktasında meydana gelen saldırıda çoğu ağır olmak üzere 137 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Son günlerde sadece Iraklılar değil dünyanın her köşesinden Şiiler, dini bir gün nedeniyle, Kerbela’ya, İmam Hüseyin’in mezarını ziyarete gidiyor.

Son haftalarda 100’den fazla Şii’nin öldüğü diğer saldırılar gibi son katliamın sorumluluğunu da kimse üstlenmedi. Ancak şüpheler el-Kaide militanlarının üzerine çevrilmiş durumda.

Başbakan Nuri el Maliki, Şii ağırlıklı hükümeti Sünni ve Kürtlerle paylaşıyor. Başbakan’ın Sünni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi’yi geçen ay ölüm mangaları yönetmekle suçlaması, üç grup arasında gerginliğin artmasına sebep oldu.

Suçlamayı reddeden Haşimi o zamandan beri Irak’ın Kürt bölgesinde saklanıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG