Erişilebilirlik

Irak'ta Petrol Tesisleri Yangın Yeri


Irak'ta Petrol Tesisleri Yangın Yeri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Irak'ta Petrol Tesisleri Yangın Yeri

Irak güçleri Musul’a doğru ilerledikçe, bir dönem kontrol ettiği Kayyara kenti çevresindeki alanlardan çekilen IŞİD arkasında tam bir enkaz bırakıyor.

IŞİD militanları 2 ay önce bölgeden çekilmeden önce petrol tesislerini ateşe verdi. IŞİD militanları ayrıca zaman ayarlı bombalar da yerleştirdi ve bu bombalar patladıkça yangın yeniden alevleniyor.

Bazıları yangınların amacını, IŞİD’i hava operasyonlarından saklamak olarak açıklıyor, bazıları ise örgütün sadece yıkım stratejisi üzerine dayandığını belirtiyor. Herkesin ortak düşüncesi ise bunun hesaplanmadığı.

Kayyaralı Muhammed, yanan petrol dumanı nedeniyle hastalandıklarını belirtiyor.

Yangın yayılırken bir başka petrol kuyusu yangını da dikkat çekiyor. Yetkililer yangının söndürüldüğünü söylese de bölge halkı aylardır bir değişiklik olmadığını belirtiyor.

Bu arada yangınların yanında aileler evlerinde duman altında yaşıyor ve duman bütün kasaba ve köyler üzerinde güneşin görülmesini engelliyor.

Aileler IŞİD’in bölgeden temizlenmesinin büyük bir zafer olduğunu belirtiyor fakat IŞİD’in arkasında bıraktığı yıkım birçok evi boş bırakmış ve kalanlar da ateş içinde yaşadıklarını düşünüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG