Erişilebilirlik

Irak’ta Kanlı Saldırılar


Suriye’de ateşkes devrede ama Irak’ta saldırılar durmuyor. Başkent Bağdat’ın çevresinde gerçekleştirilen saldırılarda onlarca kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı

Şiilerin yoğun yaşadığı kentin Sadr City bölgesinde pazar yerinde bir bombanın patlamasından birkaç dakika sonra bir intihar bombacısı bölgede kalabalığın toplandığı sırada üzerindeki patlayıcıları patlattı. 30’dan fazla kişi yaşamını yitirdi, 50’den fazla kişi de yaralandı. Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Saldırı, son dönemde meydana gelenlerin en kanlısı olarak kayıtlara geçti.

Bağdat’ın 30 km güneyinde Mahmudiye kasabasında bombalı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi,10 kişi de yaralandı. Bağdat’ın güneyindeki Dora bölgesinde bir başka bombalı saldırıda da 4 kişi hayatını kaybetti.

Saldırılar tam da güvenlik güçlerinin başkentin batısında Ebu Gureyb bölgesine IŞİD militanlarının düzenlediği saldırıyı püskürtmelerinin ardından geldi.

Bomba yüklü 3 araç ile düzenlenen intihar saldırılarında en az 12 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti,35’i de yaralandı.

Batı Bağdat’ın askeri operasyonlarından sorumlu komutanı General Said Harbiya durumun kontrol altında olduğunu söyledi ve sokağa çıkma yasağının uygulandığını kaydetti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG