Erişilebilirlik

Irak'taki El Kaide Liderleri Öldürüldü


Başbakan Nuri el-Maliki, el-Kaide’nin Irak örgütünün lideri Ebu Eyüp el-Masri ve diğer bir üst düzey militan Ebu Ömer-Bağdadi’nin Cumartesi günü Amerikan kuvvetlerinin desteklediği Irak güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı

Irak’ta Amerikan ve Irak kuvvetlerinin düzenlediği ortak operasyonda iki el Kaide lideri öldürüldü.

El Kaide’nin Irak örgütünün lideri Ebu Eyüp el Masri ve öndegelen militan Ebu Ömer el Bağdadi’nin Cumartesi günü Amerikan kuvvetlerinin desteklediği Irak güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü açıklandı.

Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden iki liderin öldürülmesinin, El Kaide’ye ağır bir darbe vuracağını söyledi. Biden ayrıca bu operasyonun Irak güvenlik kuvvetlerinin başarısını kanıtladığını da kaydetti.

Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı Orgeneral Raymond Odierno, iki militanın ölümünün el-Kaide için ağır darbe ve ülkeyi teröristlerden temizlemede önemli bir adım olduğunu söyledi.

Amerikan ordusu Tikrit kenti yakınlarındaki bir eve düzenlenen baskında el-Masri’nin bir yardımcısıyla Bağdadi’nin oğlunun da öldürüldüğünü, ayrıca 16 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki düzenlediği basın toplantısında iki cesedin fotoğraflarını gösterdi ve militanların kimliklerinin Amerikan kuvvetlerinin yaptığı DNA testleri sonucu belirlendiğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG