Erişilebilirlik

Irakiye Koalisyondan Çekilmiyor


Irakiye Koalisyondan Çekilmiyor
Irakiye Koalisyondan Çekilmiyor

Irak’taki Sünnileri temsil eden Irakiye partisi yeni koalisyon hükümetinde yer almaya devam edeceğini açıkladı. Parti adına mecliste konuşan Haydar El-Molla, yeni ulusal birlik hükümetinin oluşumuna aktif olarak katılacaklarını söyledi.

Haydar el-Molla, Irakiye partili milletvekillerinden bazılarının Perşembe günü bir yanlış anlaşılmadan dolayı meclisteki oturumu terk ettiklerini söyledi.

91 Irakiye Partili milletvekilinden üçte ikisi, Perşembe günkü oturumu istekleri reddedildiği gerekçesiyle terk etmişti.

Irakiye lideri eski Başbakan İyad Allawi de CNN televizyonuna Cuma günü verdiği demeçte iktidar paylaşımı kavramının hükmünü yitirdiğini söyledi.

Allawi, kendisi dahil birçok Irakiyeli politikacının yeni hükümete katılmayacağını söyledi.

Reuters haber ajansı Allawi’nin Cumartesi günkü meclis oturumuna katılmayıp, Londra’ya gittiğini yazdı.

Perşembe günü meclis, Kürt lider Celal Talabani’yi yeniden Cumhurbaşkanlığı’na seçmiş, Nuri el Maliki’ye de hükümeti yeniden kurması için görev vermişti.

Aynı gün Irakiye koalisyonundan Usame El-Necefi de Meclis Başkanlığı’na seçildi. Koalisyon anlaşması İyad Allawi ye de ulusal güvenlikle ilgili yeni bir komisyonun (Ulusal Stratejik Politikalar Konseyi) başkanlığı görevini veriyor.

XS
SM
MD
LG