Erişilebilirlik

Irak’ta Saldırılar Hız Kesmiyor: 8 Ölü


Irak, Çarşamba günü de bombalı saldırıyla sarsıldı. Başkent Bağdat’ın kuzeyinde bir kontrol noktasına düzenlenen intihar saldırısında 8 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Saldırganın, Şii mahallesi Raşidiye’yeki kontrol noktasına bomba yüklü aracıyla girdiği açıklandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Salı günü de aynı mahallede bir saldırgan, patlayıcı yüklü aracını meyve-sebze alışverişi yapanların üstüne sürmüş, saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti.

IŞİD’in geçen hafta düzenlediği iki ayrı intihar saldırısında da en az 300 kişi hayatını kaybetti. İlk saldırı, Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Kerada bölgesinde düzenlendi. 292 kişinin öldüğü saldırı, 2003 ABD işgalinden bu yana düzenlenen en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti. Geçen Perşembe düzenlenen bir başka saldırıda da IŞİD, Bağdat’ın kuzeyinde Şii türbesini hedef aldı, 37 kişi hayatını kaybetti.

IŞİD’in son dönemlerde saldırılarını artırması ABD’yi de harekete geçirdi. Savunma Bakanı Ash Carter, hafta başında Irak’a 560 asker daha göndereceklerini açıkladı.

Carter, yeni Amerikan güçlerinin gelecek bir iki hafta içinde Irak’a varacaklarını söyledi. Askerler, Musul harekatına destek verecek ve IŞİD'den geri alınan Kayyara hava üssünün yeniden yapılanmasından sorumlu olacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG