Erişilebilirlik

Bağdat'ta Cenaze Töreninde Bombalı Saldırı


(Arşiv)
(Arşiv)
Bağdat’ın Şii Sadr semtinde bir cenaze töreninde bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında en az 50’yi aşkın kişinin öldüğü, yüze yakın kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Polis bombalı aracın cenazeye gelenlerin bulunduğu bir çadırın yakınında patlatıldığını belirtti. Ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor.

Öte yandan Irak’ta bugün (Cumartesi) düzenlenen bir dizi saldırıda güvenlik kuvvetlerinin on üyesi öldürüldü. Olaylar ülkede şiddetin arttığına işaret ediyor.

Saldırıların en kanlısı Bağdat’ın kuzeyindeki Beyci’de yaşandı. Bir karakola giren intihar eylemcileri, üzerlerindeki bombaları patlattı. Olayda altı polis hayatını kaybetti.

Yetkililer, polislerin bombacılardan birini vurarak öldürdüğünü, ancak diğerlerinin karakola girerek üzerindeki bombaları patlatmayı başardığını bildiriyor.

Musul yakınlarındaysa silahlı saldırganlar iki cezaevi gardiyanını öldürdü. İki asker de yol kenarına yerleştirilen bombalı saldırıda öldü.

Saldırıları üstlenen olmadı.

Son aylarda Irak’ta yönetimdeki Şiiler ve azınlıktaki Sünniler arasındaki şiddet olaylarında artış yaşanıyor. Şiddet olaylarının iç savaşa dönüşmesinden kaygı duyuluyor.

Irak’ın kuzeyinde yerel meclis seçimleri

Öte yandan kuzeydeki Kürt bölgesinde yerel parlamento seçimleri yapılıyor. Yıllardır değişmeyen en büyük rekabetse, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Kürdistan Yurtseverler Birliği’yle, Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani’nin Kürdistan Demokratik Partisi arasında yaşanıyor.

Diğer küçük partiler de yerel meclise girme mücadelesi veriyor. Gorran (Değişim) adlı parti, 2009 seçimlerinde yerel halktan önemli ölçüde destek almayı başarmıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG