Erişilebilirlik

Irak Ordusu Ramadi'yi Geri Alma Hazırlığında


Irak Ordusu Ramadi'yi Geri Alma Hazırlığında
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Kısa süre önce 15 kilometre ilerleyen Irak kuvvetleri, Anbar vilayetinin başkenti Ramadi etrafındaki çemberi daraltıyor. Amerika liderliğindeki koalisyon, Ramadi ve çevresine 10 günde 52 hava saldırısı düzenledi.

Amerikan ordusundan Albay Steve Warren, ”Irak kuvvetlerinin son zamanlarda elde ettikleri başarıları, Ramadi’deki mücadele için verdiğimiz istihbarat desteği ve düzenlediğimiz hava saldırılarıyla birlikte değerlendirdiğimizde Ramadi’yi geri alma zamanının geldiğini düşünüyoruz,” diyor.

Amerikalı yetkililere göre, Irak kuvvetleri Ramadi’yi kuşattı, kentin dört bir yanını sardı.

Albay Steve Warren’a göre Irak askerleri, 600 ila bin IŞİD militanına erişmek için yoğun nüfuslu kentte ve mayınların arasında dikkatli ilerlemek zorunda.

Irak, uzun süredir savaşan yorgun askerlerini, çoğu koalisyon güçlerince eğitilen yeni birliklerle değiştirdi.

IŞİD’in Ramadi’yi ele geçirmesi, koalisyonun bu yıl aldığı en büyük yenilgi olarak kabul ediliyor. Ancak yetkililere göre IŞİD, o zamandan bu yana duraklama dönemine girdi.

Warren, ”IŞİD, Ramadi zaferinden bu yana bir karış toprak bile elde edemedi. Tek yaptıkları gizlenip militanlarının hava ya da kara saldırılarında öldürüldüğünü izlemek,” dedi.

Albay Warren, koalisyonun hava saldırılarında Mayıs ayından bu yana Irak ve Suriye’de üst ve orta düzeyde 70 IŞİD liderinin öldüğünü bildiriyor.

Ramadi’de elde edilecek zafer, birçok askeri liderin ‘taktiksel açmaz’ olarak tanımladığı savaşın gidiş yönünün değişmesi anlamına gelecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG