Erişilebilirlik

Irak Mezhep Çatışmasına Sürükleniyor


Bakuba'daki bombalı saldırının ardından toplanan kalabalık
Bakuba'daki bombalı saldırının ardından toplanan kalabalık

Bu hafta Irak’ta düzenlenen bombalı saldırılarda yüzü aşkın kişi hayatını kaybetti. Cumartesi günüyse 11 kişi öldürüldü, 10 polis kaçırıldı

Irak'ta Cumartesi günü çıkan şiddeet olaylarında toplam 11 kişi ölürken, on polis de kaçırıldı. Çatışmaların yoğunlaşması gittikçe artan mezhep gerginliğine bağlanıyor.

Üst düzey bir terörle mücadele yetkilisi Bağdat’ın banliyösündeki evine düzenlenen silahlı saldırıda ailesiyle birlikte öldürüldü.

Emniyet yetkilileri, adını vermedikleri emniyet yetkilisinin eşi ve iki çocuğunun yanı sıra, yakındaki bir güvenlikçinin de öldürüldüğünü açıkladı.

Bu arada Basra’da da bir Sünni din adamı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Ramadi'de Sünni militanlar on polisi kaçırdı.

Dün de (Cuma) Iraklı Sünniler’i hedef alan bir bombalı saldırılarda en az 70 kişi öldürüldü.
Bakuba’daki iki patlama cuma namazından çıkanları hedef aldı. İkinci patlama yaralılar için kalabalığın toplanması sırasında meydana geldi. Bu olayda 41 kişi hayatını kaybetti.

Bağdat’ın güneyinde, Madain’de Sünniler’in cenazesinde de yol kenarına konan bombanın patlaması sonucu sekiz kişi öldü.

Bağdat’ın Amariye semtinde patlayan bir başka bomba 19 kişiyi, Felluce’de bir kafede patlayan bomba da iki kişiyi öldürdü.

Bu hafta Irak’ta düzenlenen bombalı saldırılarda yüzü aşkın kişi hayatını kaybetti.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, ölüm olaylarını mezhep çatışmalarına bağlıyor. Çatışmalar geçen ay Kerkük’te güvenlik kuvvetlerinin Sünni protestocuların eylemlerini kanlı biçimde bastırmasını izliyor. Kerkük'teki olayda polis 50'nin üzerinde göstericiyi öldürmüştü.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG