Erişilebilirlik

iPod Artık Daha Yetenekli


Apple’ın müzik dinlenme alışkanlıklarını kökten değiştiren portatif müzikçaları iPod’un yeni serisi şirketin San Francisco’da düzenlediği etkinlikle tanıtıldı.

Yeniden tasarlanan iPod Touch, Nano ve yeni özellikler eklenen iPod Shuffle, Apple’ın CEO’su Steve Jobs’ın sunumuyla teknoloji tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Yeni iPod Touch, eski nesilden daha ince ve 960x640 yüksek çözünürlü ekrana sahip. Jobs, yeni tasarımda iPod Touch’ın daha ince, daha şık ve daha güçlü özelliklerle donanmış olmasına özen gösterdiklerini söyledi.

Yeni iPod Touch’ta ön yüze eklenen kamera dikkati çekiyor. Kullanıcıların kablosuz bağlantı sayesinde FaceTime adlı fonksiyonu kullanarak diğer kullanıcılarla görüntülü görüşme yapması mümkün olacak.

Apple yeni iPod modelleriyle en çok oyunseverleri sevindireceğe benziyor. İşlemci ve ekran kalitesi arttırılan iPod’da bulunan Game Center sayesinde kullanıcılar çevrimiçi oyun oynayabilecek, diğer kullanıcılarla yarışarak maharetlerini sergileyebilecek.

iPod Touch’ın kapasite özelliklerinde bir değişiklik yok. Ürün yine 8, 32 ve 64 GB’lik bellek seçenekleriyle satışa sunulacak. Amerika’daki fiyatların sırasıyla 229, 299 ve 399 dolar olarak belirlenmesi planlanıyor.

iPod Nano’da Büyük Değişim

Apple çok satan iPod serisi Nano’yu da yeniledi. Nano’nun ebatları daha küçük. Yeni Nano tek bir ekrandan oluşuyor. Dokunmatik ekranda bulunan ikonlar farklı yerlere yerleştirilebiliyor.

Nano’da FM radyo da bulunuyor. Nano, iki farklı bellek seçeneğiyle satışa sunulacak. Kullanıcılar 8 ve 16 GB’lik iki bellek seçeneği olan iPod Nano’yu 149 ve 179 dolara satın alabilecek.

Apple Şirketi’nin CEO’su Jobs’ın “Çok sevimli değil mi?” diyerek tanıttığı iPod Shuffle modeli, hafifliğiyle dikkati çekiyor. Değişik renk seçeneklerinde sunulan Shuffle sayesinde müzik parçaları karıştırılabiliyor ve kişisel müzik listeleri oluşturulabiliyor. 2 GB’lik belleği olan şirin mi şirin iPod’lar Amerika’da 49 dolardan satışa sunulacak.

XS
SM
MD
LG