Erişilebilirlik

iPad Beklenen Performansı Gösterecek mi?


iPad Beklenen Performansı Gösterecek mi?
iPad Beklenen Performansı Gösterecek mi?

Apple şirketi yeni ürünü iPad'ın bilgisayar teknolojisinde yeni bir çığır açacağını söylüyor. Ancak sektör analistleri bu iddiaya temkinli yaklaşıyor

Apple şirketi yeni ürünü iPad’ı bir devrim olarak tanımlıyor. 3 Nisan günü satışa çıkarılan yeni tablet bilgisayarı alabilmek için, meraklıları, geceden mağazalar önünde sıraya girdi. iPad gerçekten Apple’in iddia ettiği gibi bilgisayar teknolojisinde yeni bir çığır mı açıyor?

Apple iPad’in cep telefonuyla dizüstü bilgisayar arasında yeni bir köprü oluşturduğunu iddia ediyor. Piyasaya çıktığı gün iPad alan teknoloji meraklısı Ryan Brown da, bu ürünün bilgisayar teknolojisinde yeni bir türün ilk örneği olduğu görüşünde.

Brown, “Dokunmatik ekranlar sizi teknolojiye bir adım daha yaklaştırıyor. Ellerinizle herşeyi kontrol edebiliyorsunuz. Bu da kullandığınız cihazla bütünleşmenizi sağlıyor,” diyor.

Matthew Carney de iPad’ın yeniliklerin başlangıcı olduğu görüşünde: “iPad seyesine bir dizi yenilik girecek hayatımıza. Tabii bu değişiklik bir gecede değil, zamanla olacak.”

iPad’ın dokunmatik ekranı 25 santimetre. Dokunmatik klavyesi kendi içinde ve 1 kilodan daha hafif. Kullanıcılar iPad’le Internet’e girebiliyor, video izleyebiliyor, müzik dinleyebiliyor, oyun oynayabiliyor veya elektronik kitap okuyabiliyor. Programcılar daha şimdiden iPad için binlerce yeni yazılım üretti. Bu yazılımlar sayesinde tüketiciler cep telefonu veya bilgisayarlarındaki bir çok programı iPad üzerinde de kullanabilecek. Ancak herkes iPad’dan çok umutlu değil.

Bilgisiyar sektörü analisti James McQuivey de bunlardan biri: “iPad gerçekten de çok iyi tasarlanmış, çok güzel bir ürün. Ama bu, Apple’ın iddia ettiği bilgisayar devrimini başlatmaya yetmez. Bilgisayarda yapabildiğiniz birçok şeyi iPad’te yapamıyorsunuz, çünkü Flash programını kullanmanıza izin vermiyor. Bu Apple şirketinin tercihi, ancak bu tercih, iPad’ın etki alanını sınırlıyor.”

iPad’ın bilgisyar teknolojisinde yeni bir çağ açıp açmadığı tartışmaları, ilk nesil iPad’i satın alan Ryan Brown gibi tüketicilerin sevincini azaltmıyor. Brown “Ne zamandır bu ürünü bekliyordum, şu anda çok heyecanlıyım,” diyor.

Apple şirketi iPad’i bu ay içinde tüm dünyada satışa sunacak.


XS
SM
MD
LG