Erişilebilirlik

İnterpol Eski Ukrayna Cumhurbaşkanının Peşinde


EU Interpol Counterfeits
EU Interpol Counterfeits

İnterpol eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Victor Yanukoviç’i uluslararası arananlar listesine aldı. Yanukoviç'e yöneltilen suçlamalar arasında yolsuzluk ve zimmetine para geçirmek de bulunuyor

Yanukoviç’in Ukrayna adalet yetkilileri tarafından “görevi kötüye kullanma, zimmetine para ve mülkiyet geçirme, organize işlere karışma ve yolsuzluk” suçlarından arandığı nedeniyle, Uluslararası Polis Örgütü İnterpol internet sitesinde Yanukoviç’i “kırmızı bülten”e aldığını duyurdu.

Yanukoviç, geçtiğimiz Şubat ayında başlayan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği kitlesel sokak protestoları zamanında Rusya’ya kaçtı.

Pazartesi günü Rusya'nın Interfax haber ajansının, durumla yakından ilgilenen bir yetkiliden aldığı habere göre, Moskova hükümetinin Yanukoviç’i iade etme gibi bir düşüncesi yok.

Eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in yanısıra, aynı hükümette yer alan eski başbakan Mykola Azarov, eski maliye bakanı Yuriy Kolobov ve ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketi olan Ukrtelecom eski başkanı Georgii Dzekon’un da İnterpol’un listesinde yer aldığı açıklandı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG