Erişilebilirlik

Internet Kullanıcı Sayısı 3 Milyar Olacak


Hollanda'da Steve Jobs okulu
Hollanda'da Steve Jobs okulu

Birleşmiş Milletler’e göre, internet kullananların sayısı yıl sonunda 3 milyarı geçecek, cep telefonu kullananların sayısıysa bu yıl sonuna kadar 7 milyar olacak

Dünyada internet ve cep telefonu kullananların sayısı hızla artıyor. Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ITU’nun açıkladığı rakamlara göre, 2014 sonuna kadar dünyada 3 milyar kişinin internete erişimi olacak. Bunların üçte ikisi gelişmekte olan ülkelerde yaşayacak.

ITU, cep telefonu abone sayısının da
2014 sonuna kadar 7 milyara ulaşacağını tahmin ediyor. Cep telefonu kullananların sayısı hızla artarken, sabit telefon hattı bulunduranların sayısı bu yıl 2009’a oranla 100 milyon azalacak.

Özellikle kalkınmakta olan ülkelerde cep telefonu kullanımındaki artış çok büyük. En büyük artış da Asya-Pasifik bölgesinde. Ancak Birleşmiş Milletler Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, tüm dünyadaki yüzde 2,6’lık artışın, cep telefonu pazarının doyma noktasına geldiğinin habercisi olabileceği uyarısında bulunuyor.

Birlik, bu yılın sonuna kadar dünyada evlerin yüzde 44’ünde bilgisayara erişim olacağı tahmininde bulunuyor. Kalkınmakta olan ülkelerdeki hanelerin üçte birinde de internet erişimi bulunacak. Gelişmiş ülkelerdeyse evlerin yüzde 78’inde bilgisayar kullanılıyor olacak.

BM Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin rakamları bu alanda en güvenilir ve tarafsız bilgiler sayılıyor ve tüm dünyada hükümetler ve özel şirketler için kaynak olarak kullanılıyor.

Birleşmiş Milletler raporunu bu linkte bulabilirsiniz: http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=47729#.U2k4qVNQnZc

Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ITU’nun basın açıklaması: http://www.itu.int/net/pressoffice/press_releases/2014/23.aspx#.U2k51FNQnZd

ITU’nun tüm raporunu bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.itu.int/en/ITU-D/Statistics/Documents/facts/ICTFactsFigures2014-e.pdf

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG