Erişilebilirlik

Instagram Kraliçesi Taylor Swift


Fotoğraf paylaşma uygulaması olan Instagram beşinci kuruluş yılını kutlarken, kadın popüler müzik ve kültür yıldızları, uygulamanın 400 milyon üzeri kullanıcıları arasında en çok takip edilenler konumunda.

Reuter Haber Ajansı'na göre, Instagram ilk defa ilk beş en popüler hesabın kime ait olduğunu paylaştı ve 25 yaşındaki ünlü pop yıldızı Taylor Swift'in 49,6 milyon takipçiyle zirvede yer aldığını açıkladı.

Kim Kardashian, 48,1 milyon takipçiyle Taylor Swift’in hemen arkasından gelirken R&B şarkıcısı Beyonce, 37,2 milyon hayranıyla onları takip ediyor. Yine müzik dünyasından Selena Gomez ‘in 45,9 milyon ve Ariana Grande’nin de 44,6 milyon hayranı var.

Instagram’dan Charles Porch, Swift’in kedi videoları ve Beyonce’nin en son tatilini paylaşmasından bahsederek, starların paylaşımlarının gerçek yaşamlarından eğlenceli paylaşımlar oluşunu vurguladı.

Porch, “Bu ilginin nedeni, kullanıcıların daha önceden görmediği bir bakış açısı olması, özellikle de gerçek zamanlı paylaşımlar yapmaları,” dedi.

Başkan Barack Obama’nın Instagram‘da 4,7 milyon takipçisi var. Bu listede Instagram kendi resmi hesabını takip eden 103 milyon kullanıcıyı saymadı.

Instagram 400 milyon kullanıcısının yüzde 75’inin Amerika dışında yaşadığını belirtti. Kullanıcılar her gün ortalama 21 dakikalarını Instagram ’da geçiriyor.

En çok takip edilen starların takipçilerinin yüzde 85’i, 34 yaşından küçük. Instagram, reklam verenlerin de hedefinde olan bu yaş grubundan daha çok kullanıcı çekmek istiyor.

Instagram'a göre, sürekli hayranlarının yazdıklarını okuyan ve cevap veren Selena Gomez, en çok etkileşim içinde olan kullanıcı.

En popüler hesapların takipçilerinin yüzde 75’i uluslararası kullanıcılar. Grammy ödüllü Taylor Swift’i Amerika dışından takip eden kullanıcıların yaşadığı ülkelerin başında Endonezya geliyor. Aynı şekilde Amerika dışından olan Kim Kardashian takipçilerinin çoğu İngiltere’den, Beyonce ve Gomez ‘inkiler Brezilya’dan, Grande’nin ise takipçilerinin çoğuysa Meksika’dan.

Swift’in 2,5 milyon kişi tarafından en çok beğenilen iki resminden biri, müzisyen erkek arkadaşı Calvin Harris, diğeri de rap şarkıcısı Kanye West’in ona aldığı çiçekler.

Çoğu zaman “Selfie’nin kraliçesi” olarak adlandırılan Kim Kardashian, takipçileriyle güzellik ve moda sırlarını paylaşıyor. Artık normal röportajlar yapmayan Beyonce için Instagram hesabı hayranlarına ulaşmak için kullandığı en önemli iletişim yöntemi.

Charles Porch’a göre, “Instagram bu kadın starlara hayranlarına doğrudan iletişime geçme ve paylaştıklarını kontrol etme fırsatı sunuyor.”

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG