Erişilebilirlik

Amerika İnsan Kaçakçılığını Başlamadan Önlemek İstiyor


Amerika İnsan Kaçakçılığını Başlamadan Önlemek İstiyor
Amerika İnsan Kaçakçılığını Başlamadan Önlemek İstiyor


Amerika İç Güvenlik Bakanlığı, insan kaçakçılığıyla mücadele için “Mavi Kampanya” adlı bir girişim başlattı. Göçmenlik ve Gümrük Dairesi, insan kaçakçılığıyla mücadele için yoğun bir çalışma yapıyor. Daire’nin yaptığı incelemelerde geçen yıl yüzde 31’lik bir artış oldu. Yetkililer, Amerika’nın insan kaçakçılığıyla mücadele konusunda daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu söylüyor.

İç Güvenlik Bakanlığı yayınladığı videolarla her yaşta, herkesin insan kaçakçılığının kurbanı olabileceğini; zorla çalışmaya ya da fuhuşa itilebileceğini gösteriyor.

Alan Bershin Amerika Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi görevlilerinden. Bu daire, insan kaçakçılığıyla savaş için yeni başlatılan “Mavi Kampanya” girişimine katılan birimlerden.

Bershin’e göre, havaalanları, limanlar ve sınır geçişlerinde çalışan görevliler, kurbanların çoğunlukla ilk sığındıkları kapı. Bershin, bu görevlilerin insan kaçakçılığını, kaçakçılığın kurbanlarından bile önce tanıyıp, işaretlerini görmek için eğitildiğini söylüyor.

Bershin, “İnsan kaçakçılığı kurbanları sınırdan geçerken çoğu kez köleliğe doğru gittiklerinin farkında olmuyor. Genelde zaten kurbanlar, işsiz ve yoksul kişiler” diyor.

Geçtiğimiz aylarda Federal Yasaları Uygulama ve Eğitim Merkezi, görevlileri insan kaçakçılığı kurbanlarını tanımak üzere yetiştirmek için bir bilgisayar program geliştirdi.

Alice Hill, İç Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden.

Hill’e göre akademik literatürde ve pratikte gördüğümüz kadarıyla eyalet ve hükümet görevlileri insan kaçakçılığının işaretlerini göremiyor.

Hill, doğru eğitim sayesinde bir genelevi basan polisin oradaki kadınların kendi arzularıyla mı yoksa zorla mı çalıştırıldığını anlayabileceğini söylüyor.

Deborah Sanders, dini bir kuruluş adına avukatlık yapıyor.

Sanders, “Aslında kurbanlara yardım etmek için birşeyler yapabiliriz ve asıl önemlisi bunu daha onlar tuzağa düşmeden ve sonra suçlu gibi yargılanmadan önce yapmamız mümkün” diyor.

Birçok dile çevrilen bilgisayar eğitim programı yakında uluslararası alanda kullanılacak.

Amerika Göçmenlik ve Gümrük Dairesi’nden John Morton, bu suçları daha işlenmeden önlemenin önemini vurguluyor.

Morton’a göre bu konuda uzun vadeli başarının sırrı yabancı hükümetlere ulaşabilmek. Yani zorla kaçırılan kızın daha ilk aşamada uçağa binmesini önlemek.

Amerika, halkı eğitmek için de bir kampanya başlattı.

16 farklı dilde hazırlanan bilgi kartları güvenlik görevlilerine dağıtılacak.

Amerika bu konuda Meksika, Guetemala ve El Salvador’la işbirliği yapıyor, televizyon ve radyo reklamlarıyla kaçakçılığı önlemeyi umuyor.

Amerika ayrıca daha fazla kaçakçıyı yargılayıp cezalandırmaya çalışıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG