Erişilebilirlik

İngiltere'de Yeni Dönem


David Cameron (Arşiv)
David Cameron (Arşiv)

İngiltere'de 13 yıllık İşçi Partisi iktidarı sona erdi. Yeni başbakan David Cameron

İngiltere’de yeni koalisyon hükümeti şekillenmeye başladı. Kraliçe Elizabeth, Muhafazakar Parti lideri David Cameron’ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Başbakan’ın resmi ikametgâhı Downing Sokağı 10 numara önünde açıklama yapan Cameron, Liberal Demokratlar Parti’yle tam bir koalisyon hükümeti kurulacağını ve bu partinin lideri Nick Clegg’in başbakan yardımcısı olacağını açıkladı.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, seçimlerde İşçi Partisi’nin ikinci gelmesinin ardından dün görevinden istifa etti. Böylece İşçi Partisi’nin 13 yıllık iktidarı sona ermiş oldu.

İngiltere’nin yeni Başbakan David Cameron kamuya hizmetlerden dolayı selefi Brown’u övdü, ancak ülkenin derin ve acil sorunlarla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Başkan Barack Obama yeni İngiltere başbakanını kutladı ve kendisini Washington’a davet etti.

Geçen hafta yapılan genel seçimlerde hiçbir parti tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğu sağlayamamış ve büyük bir belirsizlik yaşanmıştı. Seçimde Muhafazakarlar 306; İşçi Partisi 258; Liberal Demokratlar 57 milletvekili çıkardı. Hükümeti kurmak için 326 milletvekilinin oyu gerekiyordu.

43 yaşındaki Muhafazakar Parti lideri David Cameron, İngiltere’de 200 yıldır işbaşına gelen en genç başbakan oluyor.


XS
SM
MD
LG