Erişilebilirlik

İngiltere'de Hükümet Protestosu


İngiltere Başbakanı David Cameron ve hükümetin aldığı kararlarla sağlık, eğitim ve sosyal yardım gibi kamu hizmetlerine getirdiği kesintiler başkent Londra'da protesto edildi. Protesto gösterisine ülkenin dört bir yanından gelen 250 bin kişi katıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da muhafazakar parti hükümetinin açıkladığı kemer sıkma politikaları protesto edildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ve hükümetin aldığı kararlarla sağlık, eğitim ve sosyal yardım gibi kamu hizmetlerine getirdiği kesintiler Londra'da protesto edildi.

250 bin kişi protesto etti
People’s Assembly, Halklar Meclis'i tarafından düzenlenen protesto gösterisine ülkenin dört bir yanından gelen 250 bin kişi katıldı.



Central London Üniversitesi'nde başlayan gösteri yürüyüşüne sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, öğrenciler, sanatçılar, siyasi parti liderleri ve milletvekilleri destek verdi.

Yürüyüşte "Cameron, git!" "Ulusal Sağlık Hizmetlerimizi (NHS) koruyalım", "Kesintilere son ver", "Kamu kesintilerine hayır", "Tehlikeli Dave, defol", "Ne olduğunu iyi biliyoruz", "İlk gitmesi gereken, David Cameron," "Muhafazakarlar dışarı" sloganları atıldı.

Baskılar artıyor

Panama belgeleri sonrasında İngiltere Başbakan'ı David Cameron'a istifa etmesi için yapılan siyasi baskılara ek olarak geçen hafta 7 binden fazla kişi Başbakanlık binası önünde protesto gösterileri gerçekleştirmiş, bunun üzerine David Cameron vergi gelirlerini açıklamıştı.

Başbakan Cameron'dan sonra vergi gelirlerini açıklayan muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'nin vergi beyanını muhasebeci kullanmayarak kendi el yazısı ile bildirdiği, bunu zamanında gerçekleştirmediği için ise 100 sterlin ceza ödediği de ortaya çıkmıştı.

Milletvekillerinden protestolara destek

İngiliz parlamenterler, Trafalgar Meydanı'nda yaptıkları konuşmalarla protesto gösterilerine destek verdi.



Ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekili John McDonnell, partisinin iktidara gelmesi halinde kesinti yapılmayacağını savundu ve ulusal sağlık sistemi NHS'in özelleştirilmesini önleyeceklerini ve sağlık sisteminin kamuya ait kalacağını söyledi.

McDonnell, sözlerine şöyle devam etti:
"Acil olarak ev bekleyen insanlar, buradan söz veriyorum ki; yüzlerce, binlerce ev inşa ederek evsizlerin sorununu çözeceğiz."

İyi bir gelecek için mücadele

Len McCluskey
Len McCluskey



Unite sendikası genel sekreteri Len McCluskey ise yaptığı konuşmada; yaşananların demokrasi için utanç verici olduğunu söyledi. McCluskey konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Hepimiz birlikte çalışarak net bir mesaj vermeliyiz. Biz mücadele edeceğiz, mücadele edeceğiz, daha iyi bir gelecek için mücadele edeceğiz."

Yeşiller ve İşçi Partisi liderlerinden destek

Natalie Bennett
Natalie Bennett



Mitingde konuşma yapan Yeşil Partisi Lideri Natalie Bennett, "Sadece David Cameron’ı değil hiçbir Muhafazakar Partili'yi istemiyoruz," dedi.

İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, mitinge video mesajla katıldı. Corbyn, "Kemer sıkma önlemleri politik bir tercihtir, ekonomik olarak gerekliliği yoktur," dedi.

Savaşa Hayır Koalisyonu ve Ulusal Öğrenci Birliği de protesto gösterilerine katılan sendikalar arasında yer aldı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG