Erişilebilirlik

İngiltere Terör Tehdidi Düzeyini Yükseltti


Beş aşamalı terör saldırısı tehdidinin en yüksek ikinci dereceye yükseltilmesi, Irak ve Suriye’deki son gelişmelere bağlanıyor. İkinci düzeyde “ciddi tehdit” beklentisi bulunuyor

Karar Başbakan David Cameron’un “zehirli ve aşırı dinci İslamcılık söylemini” ulusal ve küresel bir sorun olarak nitelemesini izliyor.

Başbakan Cameron, teröristlerin “sapkın bir İslami inanca” sahip olduklarını ve bu şekilde kanlı planlarını uygulamaya çalıştıklarını savundu. Cameron ayrıca, IŞİD’in yükselişini Irak hükümetinin ülkeyi yıllardır “tek kesime hitap edecek şekilde yönetmesine” bağlıyor.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, görünürde bir tehlike olmadığını belirtmekle birlikte olası tehlikelere karışacak kişilerin, İngiltere ve Avrupa’nın diğer ülkelerinden gidip IŞİD adına Irak ve Suriye’de savaşmaya giden kişiler olabileceğine dikkati çekiyor.

Başbakan Cameron ayrıca İngiliz vatandaşlarının IŞİD adına çarpışmak üzere Suriye ve Irak’a gitmelerini önleyecek yeni yasalar çıkarmayı planladıklarını da bildirdi.

İki yıldır rehin tutulan Amerikalı gazeteci James Foley’in İngiliz aksanlı bir militan tarafından başının kesilerek öldürülmesi, bu korkunç cinayetin failinin İngiliz vatandaşı olabileceği yönünde bir izlenim oluşturdu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG