Erişilebilirlik

İngiltere: ‘Musa Kusa’nın İstifası Sonun Başlangıcı’


İngiltere: ‘Musa Kusa’nın İstifası Sonun Başlangıcı’
İngiltere: ‘Musa Kusa’nın İstifası Sonun Başlangıcı’

İngiltere, Libya Dışişleri Bakanı Musa Kusa’nın görevinden ayrılmasının Kaddafi rejiminin çöktüğünü gösterdiği görüşünde.

Dışişleri Bakanı William Hague, Kusa'ya dokunulmazlık tanınmadığını ve eski bakanın İngiliz yetkilileri kendi arzusuyla bilgilendirdiğini söyledi.

Hague, Kusa'nın ülkesinden kaçmasının, Trablusgarp hükümetinin baskı altında nasıl bölündüğünü ve içinden çökmekte olduğunu gösterdiğini de söyledi.

Dün akşam saatlerinde Tunus’tan Londra’ya giden Musa Kusa’nın, 1988 yılanda bir Amerikan yolcu uçağına yapılan bombalı saldırıda rolü olduğu iddia ediliyor.

Pan-Amerikan havayolu şirketine ait uçak Avrupa’dan Amerika’ya giderken İskoçya üzerinde parçalanmış, olayda 270 kişi ölmüştü.

Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim, Dışişleri Bakanı’nın İngiltere’ye sığınmadığını, diplomatik bir görev için Londra’da bulunduğunu ileri sürdü.

Daha önce İçişleri ve Adalet Bakanları da görevlerinden istifa ederek asilere katılmıştı.

Amerikalı yetkililer Kusa’nın İngiltere’ye sığınmasını çok önemli bir gelişme olarak niteledi. Kaddafi’ye yakınlığıyla tanınan Musa Kusa, on yıldan uzun bir süre İstihbarat Dairesi Başkanlığı yapmıştı.

XS
SM
MD
LG