Erişilebilirlik

İngiliz Milletvekilinin Öldürülmesi Üzerine Kampanyaya Ara Verildi


İşçi Partisi milletvekili Jo Cox, kendi seçim bölgesi olan Leeds kenti yakınlarında kendisini destekleyen seçmenlerle bir araya geldiği sırada silahlı saldırıya uğradı. West Yorkshire Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili görülen 52 yaşında bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre İşçi Partisi milletvekili Jo Cox, silahlı saldırının ardından yere yığıldı. 41 yaşındaki milletvekilinin yanısıra olayda bir kişinin daha yaralandığı bildirildi.

İngiltere’de şok

Ambulans helikopterle hastaneye kaldırılan Cox'un silahlı saldırıya uğraması ülkede şok etkisi yaptı.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Twitter'dan olayla ilgili "büyük bir şok" yaşandığını paylaşırken, İngiltere Başbakanı David Cameron da yaptığı paylaşımda, "düşüncelerimiz ve dualarımız Jo’nun ailesiyle" dedi.

41 yaşındaki Cox iki çocuk annesiydi

Jo Cox, İngiltere'de AB seçim çalışmaları nedeniyle seçmenlerle bir haftalık buluşma programı yürütüyordu.

2 çocuk annesi olan Jo Cox, 2015 yılında milletvekili seçilmeden önce kadın ve insan hakları konularında çalışmalar yapıyordu. 23 Haziran'da yapılacak AB referandumu nedeniyle İngiltere’de politikacılar yoğun kampanya çalışmaları yürütüyordu.

Seçim kampanyası askıya alındı

Milletvekilinin ölümüne neden olan saldırı sonrası, AB referandumuyla ilgili yapılan seçim kampanyaları askıya alındı. İngiltere Başbakanı David Cameron, Cebelitarık’ta yapacağı referandum konuşmasını iptal etti.

Brexit olarak adlandırılan ve İngiltere’nin AB’den çıkışını destekleyen grupların yanısıra karşıt gruplar da geçici olarak kampanya çalışmalarına ara verdiklerini açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG