Erişilebilirlik

İncirlik'te ‘Delta’ Alarmı


İncirlik üssünde kalkış izni bekleyen bir Amerikan A-10 tanksavar uçağı
İncirlik üssünde kalkış izni bekleyen bir Amerikan A-10 tanksavar uçağı

IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun merkez üssü konumundaki İncirlik'te, alarm düzeyi "Charlie" noktasından en üst alarm seviyesi olan "Delta"ya çıkarıldı.

Alarm seviyesi, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesinden kaynaklanırken, güvenlik önlemleri yeni alarm düzeyine uygun biçimde ayarlandı. Türk basınında önde gelen tüm gazetelerde yer alan haberlere göre, geçen Cuma günü İncirlik Hava Üssü'nde çalışan Türk personele 24 saat izin verilmesi de alınan bir istihbarat bilgisinden kaynaklandı.

İncirlik'te, Türk savaş uçaklarının yanı sıra ABD, İngiltere, Almanya, Katar ve Suudi Arabistan'a ait uçaklar bulunuyor. Bunların çoğu savaş uçağı ve IŞİD'e karşı yapılan operasyonlara katılıyor, diğerleri ise keşif-gözetleme uçağı ve tanker uçak olarak görev yapıyor. Böylece, tel örgü çevresi 25 kilometre olan İncirlk Üssü'nde 24 saat en üst derecede güvenlik önlemlerine geçilmiş oldu.

Her yerde terör

Bu arada, İstanbul Valisi Vasip Şahin, vatandaşları, tedbirli, dikkatli, uyanık olmaya çağırarak, tedirginliğe ve paniğe yer verilmemesini istedi.

Bir toplantıda konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 13 Mart'ta Ankara'da yaşanan terör eylemini hatırlatarak, dünyanın her köşesinin terörizm tehdidi ile yüz yüze olduğuna dikkat çekti. Şahin, "Dünyanın hiçbir köşesi, hiçbir şehri ve ülkesi ‘ben terörden yüzde yüz azadeyim’ diyemez" ifadelerini kullandı. Şahin, kendilerinin de buna uygun biçimde önlemler aldıklarını kaydetti.

Vali Şahin, "Özellikle güvenlik bürokrasisi, güvenlik görevlileri olarak en üst seviyede her türlü tedbirimizi alıyoruz. Bunu en etkin şekilde uyulamaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG