Erişilebilirlik

IMF’den Türk Ekonomisine Olumlu Bakış


IMF’den Türk Ekonomisine Olumlu Bakış
IMF’den Türk Ekonomisine Olumlu Bakış

IMF’nin raporunda Türkiye Avrupa’da en fazla büyüme beklenen ülke olarak yer aldı

Uluslararası Para Fonu IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 5,2 büyüyeceği; 2011’de de bu büyümenin yüzde 3,4 olarak gerçekleşeceği bildiriliyor.

Rapora göre Türkiye, bu yıl Avrupa ülkeleri arasında en fazla ekonomik büyümeyi gösterecek.

Raporda 2010 ve 2011’de küresel büyüme oranının ise beklenenin üzerinde yüzde 4,25’e ulaşacağı tahmin ediliyor. IMF uzmanları, küresel ekonomideki toparlanmanın başını yüzde 10’luk ekonomik büyümeyle Çin’in çekeceğini belirtiyor.

Raporda Amerikan ekonomisinin yüzde 3,1’lik bir büyüme gerçekleştireceği, Avrupa’nın ise ancak yüzde 1 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.

IMF’nin raporunda ekonominin canlandırılması için ortaya konan çabaların meyvesini verdiği ancak hükümetlerin giderek artan bütçe açıklarının ileride ekonomiye zararının olabileceği de belirtiliyor. Raporda teşvik çabalarının bu yıl da devam edebileceği ancak gelecek yıl hükümetlerin harcamalarını kesmesi gerektiği vurgulanıyor.

Raporda küresel kalkınmanın sürdürülebilmesi için büyük bütçe açığı olan Amerika gibi ülkelerde harcamaların kesilmesi; ancak ticaret fazlası bulunan Çin gibi ekonomilerde iç talebin canlandırılması tavsiyesinde de bulunuluyor.

XS
SM
MD
LG