Erişilebilirlik

IMF’ye Göre Enflasyon Dizginlendi


Uluslararası Para Fonu tarafından yayınlanan yeni raporda, enflasyonun dizginlendiği ve buna bağlı olarak dünya ekonomisinde kilit rol oynayan ülkelerin merkez bankalarının piyasaya para pompalamasını engellemek için bir gerekçe kalmadığı kaydedildi.

Dünya ekonomisi beş yıl önce yaşanan krizin etkisinden çıkmaya çalışırken, Amerika, Avrupa’daki Euro birliği, İngiltere ve son olarak da Japonya’nın ekonomilerini canlandırma girişimleri farklı oranlarda başarıya ulaştı.

Amerika’da ekonomi toparlanmaya başlasa da işsizlik oranı hala istenen seviyeye düşmedi. 17 ülkeden oluşan Euro bölgesinde ekonomik durgunluk sürerken, Japonya geçen hafta ülkede son 20 yıldır devam eden ekonomik sıkıntıyı gidermek için yeni bir program açıkladı.

Öte yandan, IMF yayınladığı ikinci bir raporda, düşük gelirli ülkelerin durumunu değerlendirdi. 21. yüzyılın düşük gelirli ülkelerde ekonomik büyüme umudunu arttırdığını belirten raporda, bu ülkelerin düşük enflasyona, rekabetçi döviz kurlarına ve düşük hükümet borcuna sahip olduklarının altı çiziliyor.

Ancak IMF bu ilerlemelere rağmen, düşük gelirli ülkelerde kişi başına düşen gelir miktarının gelişmiş ülkelerin çok altında olduğunu ve bununla mücadele için önlerinde uzun bir yol olduğunu kaydetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG