Erişilebilirlik

IMF Başkanı Tutuklandı


Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York’ta bir otel hizmetçisine tecavüz girişiminde bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

New York Polisi, otel hizmetçisinin şikayeti üzerine Strauss-Kahn’ın dün gözaltına alındığını açıkladı. Bu sabah tutuklandığı bildirilen IMF Başkanı, cinsel saldırı, tecavüz girişimi ve hizmetçiyi zorla alıkoymaktan yargılanacak. Strauss-Kahn’ın avukatı, müvekkilinin suçlamaya itiraz edeceğini bildiriyor.

Uluslararası Para Fonu, Dominique Strauss-Kahn’ın tutuklanmasına rağmen kurumun normal faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirdi. IMF yazılı açıklamasında, Strauss-Kahn’a yönelik tüm soruların avukatına ve yerel yetkililere iletileceğini belirtti.

Fransa’nın eski Maliye Bakanı Strauss-Kahn, 2012 yılında Fransa’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin en büyük rakibi olarak görülüyor. Strauss-Kahn’ın tutuklanması adaylığını koymayı düşündüğü Fransız Sosyalist Partisi’nde de sarsıntıya yol açtı. Parti Başkanı Martine Aubry, olayın açıklanmasından sonra parti içinde birlik çağrısında bulundu.

IMF Başkanı Strauss-Kahn, dün New York’tan Paris’e uçmaya hazırlanan uçağının kalkmasından birkaç dakika önce polis tarafından gözaltına alındı.

Davacı 32 yaşındaki kadın, hizmetçi olarak çalıştığı Sofitel otelinde temizlik amacıyla IMF Başkanı’nın odasına girdiğini, ancak Strauss-Kahn’ın çıplak halde banyodan çıkarak kendisini cinsel ilişkiye zorladığını iddia ediyor. Otel odasından kendini dışarı zor attığını söyleyen hizmetçi, durumu diğer otel görevlilerine bildirdiğini, onların da polise haber verdiğini belirtiyor.

Şikayet üzerine otele giden polisler, vardıklarında Strauss-Kahn’ın çoktan havaalanına gitmek üzere odasını terk ettiğini, ama geride cep telefonu ve bazı kişisel eşyalarını bıraktığını açıkladı. Polis ayrıca şikayetçi kadının hafif yaralarla tedavi edildiği ve taburcu olduğunu bildirdi.

Tanınmış bir Fransız televizyon muhabiriyle evli IMF Başkanı Strauss-Kahn’ın adı daha önce de seks skandallarına karışmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG