Erişilebilirlik

IMF Başkanı'nın Kefalet Talebi Reddedildi


IMF Başkanı'nın Kefalet Talebi Reddedildi
IMF Başkanı'nın Kefalet Talebi Reddedildi

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York’ta bir otel hizmetçisine tecavüz girişiminde bulunduğu suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme, IMF Başkanı’nın kefaletle tahliyesini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Fransa’nın Amerika’ya suçlu iade etmediğini hatırlatan savcılar, Fransız vatandaşı olan Strauss-Kahn’ın ülkesine kaçabileceğine dikkati çekerek, serbest bırakılmasına karşı çıktı. IMF başkanı, Cumartesi günü Paris’e gitmeye hazırlanan bir uçaktan indirilerek gözaltına alınmıştı.

Avukatları 62 yaşındaki Strauss-Kahn’ın, hakkındaki suçlamayı reddedeceğini, ancak adli tıp incelemesinden geçmeyi kabul ettiğini açıkladı. Cuma günü yeniden mahkemeye çıkarılacak olan Strauss-Kahn New York’ta, Manhattan’ın kuzeyindeki bir adada bulunan cezaevinde, tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Cezaevinde özel gözetim altında tutulan IMF başkanı, diğer mahkumlarla temas ettirilmiyor.

New York Polisi, otel hizmetçisinin şikayeti üzerine Strauss-Kahn’ı önceki gün tutuklamıştı. IMF Başkanı, cinsel saldırı, tecavüz girişimi ve hizmetçiyi zorla alıkoymaktan yargılanacak. Strauss-Kahn suçlu bulunursa 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. 32 yaşındaki otel hizmetçisi, Dominique Strauss-Kahn’ın gecesi 3 bin dolara malolan odasına temizlik için girdiğini, ancak IMF başkanının kendisine saldırdığını iddia ediyor.

Fransa’nın eski Maliye Bakanı Strauss-Kahn, 2012 yılında Fransa’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin en büyük rakibi olarak görülüyordu.


STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG