Erişilebilirlik

IMF Başkanı Adayı Christine Lagarde Çin’de


IMF Başkanı Adayı Christine Lagarde Çin’de
IMF Başkanı Adayı Christine Lagarde Çin’de

Bakan, Pekin’deki temasları sırasında, Çinli yetkililerden adaylığını desteklemelerini isteyecek.

Lagarde, Yeni Delhi’de, Başbakan Manmohan Singh ve Maliye Bakanı Pranab Mukherjee ile görüşmüş ve temaslarını “mükemmel” olarak nitelemişti.

Ancak Hindistan Maliye Bakanı Mukherji, ülkesinin Brezilya, Rusya, Çin ve Güney Afrika ile ortak bir aday çıkarmayı tercih ettiğini açıkladı.

İngilizce adlarının baş harflerine atfen BRICS olarak bilinen bu ülkeler, gelişmekte olan ülkelerin uluslararası kuruluşlarda daha fazla temsil edilmesini istiyor.

IMF başkanlığına resmen adaylığını koyan bir diğer isim Meksika Merkez Bankası Başkanı Agustin Carstens.

IMF’nin 17 Haziran günü başvuran adaylar arasından ilk seçimiin yapacak, ardından 30 Haziran günü yeni başkanı açıklayacak.

Bu arada Uluslararası Para Fonu’nun eski başkanı Dominique Strauss-Kahn, bir otel hizmetçisine tecavüze kalkışma iddiasıyla yargılandığı mahkemede, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Strauss-Kahn eşi ve avukatlarıyla birlikte mahkemeye girerken hizmetçi üniformaları giymiş bir grup kadın tarafından protesto edildi. Kadınlar eski IMF başkanına, “Yaptıklarından Utan” diye bağırdı.

Strauss-Kahn geçen ay New York‘ta kaldığı otelin odasına temizlik için giren 32 yaşındaki bir Afrikalı göçmen hizmetçiye tecavüze kalkışmakla suçlanıyor.

Fransa’nın 62 yaşındaki eski maliye bakanının, suçlu bulunması halinde 25 yıla kadar hapse mahkûm olması mümkün.

TA alp

XS
SM
MD
LG