Erişilebilirlik

3 İlde Sokağa Çıkma Yasağı


Hakkari’nin Yüksekova İlçesi ile Mardin’in Nusaybin İlçesi’nin ardından bugün de Şırnak kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Şırnak Valiliği yasağı şu açıklamayla duyurdu: “14.03.2016 Pazartesi günü (Bugün) saat 23:00'den itibaren Şırnak İl Merkezi’nde, Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.”

Yasağın duyurulduğu saatlerde kent sakinleri Şırnak’ı terk etmeye başladı. Operasyon endişesiyle yanlarına alabildikleri kadar eşya alan Şırnaklı’lar Cizre ve Silopi ilçeleri ile Siirt, Batman ve Mersin'e gitti. Gidenlerin bazıları eşyalarını yanlarına alırken, bazıları eşyalarını bırakarak toplu taşıma araçlarıyla çevredeki il ve ilçelere gitti. Bu arada kent merkezindeki esnafların büyük bölümü malzemelerini araçlara yükleyerek il dışına götürdü.

Şırnak'ta PKK'nın gençlik yapılanmasına mensup gruplar, Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Yeşilyurt, Bahçelievler, Gazipaşa ve Yeni mahallelerinde hendek kazarak, barikat kurdu. Bu hendek ve barikatların kaldırılması için operasyon yapılacağı İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından duyuruldu. Dün de Mardin’in Nusaybin ve Hakkari’nin Yüksekova ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Altıncı kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen Nusaybin’de operasyon için takviye tanklar getirilirken, ilçe halkı da göç etmeye başladı. Yüksekova’da da askeri yığınak tamamlanırken, operasyonun her an başlaması bekleniyor.

Bu arada Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonun tamamlanmasının ardından dün çıkan çatışmada 7 PKK’lı öldürülmüştü. Öldürülenlerden birinin, Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü olay sırasında, sokağa kaçan Mahsun Gürkan olduğu belirtildi. Gürkan, Elçi’nin öldürüldüğü olay sırasında 2 polisi vurduktan sonra sokağa kaçmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG