Erişilebilirlik

Şii Din Adamını Öven İngiliz Diplomat Özür Diledi


Ayetullah Muhammed Hüseyin Fadullah’ın ölümünden üzüntü duyduğunu yazan İngiltere’nin Beyrut Büyükelçisi Frances Guy özür diledi ve herhangi bir gerginliğe sebebiyet vermek istemediğini açıkladı

Geçen hafta hayatını kaybeden Lübnanlı Şii din adamını öven İngiliz diplomat özür diledi.

Ayetullah Muhammed Hüseyin Fadullah’ın ölümünden üzüntü duyduğunu yazan İngiltere’nin Beyrut Büyükelçisi Frances Guy özür diledi ve herhangi bir gerginliğe sebebiyet vermek istemediğini açıkladı.

Büyükelçi Guy, dünyanın “Fadullah gibi başka dinlere açılımda bulunan daha fazla insana ihtiyaç duyduğunu” yazmıştı. İngiliz hükümeti bu yazıyı yayınlandığı blogdan kaldırdı ve Guy’ın ifadelerinin devlet politikasını yansıtmadığını açıkladı. Guy ise birçok Müslüman’a rehberlik yapmış olan etkili bir Lübnanlının ölümü konusunda görüşlerini paylaşmak istediğini söyledi.

Ilımlı sosyal görüşleri nedeniyle Şiiler tarafından saygıyla anılan Fadullah, aynı zamanda Amerika’yla İsrail’i sert bir şekilde eleştirmesiyle tanınırdı. Bu iki ülke, İsrail’e yönelik saldırıları desteklediği gerekçesiyle Fadullah’ı terörist olmakla suçluyordu.

CNN televizyonu da, Fadullah’dan övgüyle söz eden tanınmış bir editörünü işten çıkardı. Octavia Nasr, Twitter'a yazdığı mesajda, Fadullah’ın ölümüne üzüldüğünü belirtmiş ve onun Hizbullah'ın devlerinden biri olduğunu söylemişti.

XS
SM
MD
LG