Erişilebilirlik

Hüsnü Mübarek Açlık Grevinde


Hastanede tedavi gören Hüsnü Mübarek
Hastanede tedavi gören Hüsnü Mübarek

Mısırlı doktorlar, devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in yemek yemeği reddettiğini ve güçten düştüğünü açıkladı.

Açıklamalar, Mübarek’in gelecek haftaki duruşmaya çıkamayacağı söylentilerini arttırdı. Mübarek, Şubat ayında hükümet karşıtı göstericilerin güvenlik kuvvetlerince öldürülmesinin ele alınacağı davada sanık olarak yargılanacak.

Mübarek’in doktoruAsım Azzam, devrik devlet başkanının ağır depresyon geçirdiğini, açlık grevini devam ettirmesi durumunda serumla beslenmesine karar verileceğini söyledi.

Mübarek’in Şarm el Şeyh’te tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Muhammed Fethullah, resmi haber ajansı MENA’ya yaptığı açıklamada, eski devlet başkanının kilo kaybettiğini, zayıf düştüğünü ve zafiyet geçirdiğini belirtti.

83 yaşındaki Mübarek, Mısır’da ayaklanmaların yayılması üzerine görevden çekilmeye zorlanmıştı. 3 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılacak olan Mübarek, yolsuzluk ve hükümet karşıtı göstericilerin öldürülmesi emrini vermekle suçlanıyor. Mübarek’in çekilmesiyle sonuçlanan 18 günlük devrim sırasında 900 kişi öldürüldü.

Mübarek suçlu bulunması durumunda idama mahkum olabilir. Duruşmanın herhangi bir nedenden gecikmesiyse geçici yönetimdeki askeri konsey ve derhal değişim bekleyen demokrasi yanlısı göstericilerin arasını daha da açabilir.

Hüsnü Mübarek’in sağlık durumuyla ilgili söylentiler bir yandan yayılmaya devam ederken, muhalifler bu söylentilerin eski devlet başkanının yargılanmasını önlemek amacıyla kasıtlı yayıldığını savunuyor.

XS
SM
MD
LG