Erişilebilirlik

Hong Kong'da Hükümet Daireleri Açıldı


Hong Kong'da dairelerine dönen hükümet memurları
Hong Kong'da dairelerine dönen hükümet memurları

Memurlar işbaşı yaparken geçen hafta sokakları dolduran onbinlerce demokrasi yanlısı göstericilerin sayısı Pazar gecesi birkaç yüze düştü

Hong Kong’da bir haftayı aşkın süren demokrasi yanlısı protesto gösterileri yatışırken memurlar hükümet dairelerinde işbaşı yaptı.

Protestocularla, günlük yaşamın olumsuz etkilenmesinden şikayetçi kent sakinleri arasında günlerdir devam eden cepheleşme sonunda Hong Kong Yönetimi Başkanı, protestoculara Pazartesi gününden itibaren sokakları boşaltmaları emri vermişti.

Demokrasi yanlısı göstericiler Pazar günü hükümet binlarının bulunduğu bölgede barikatları kaldırmayı kabul etti.

Göstericilerin kentin Mong Kok adlı bir başka bölgesinden de çekildikleri bildiriliyor.

Pazar gecesi sokaklarda kalan gösterici sayısı birkaç yüze düştü. Oysa geçen hafta sokakları onbinlerce gösterici doldurmuş, yer yer polisle çatışmalar olmuştu.

Hong Kong’un en işlek cadde ve sokakları bir haftayı aşkın bir süre, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu protestocular nedeniyle trafiğe ve kullanıma kapalı kalmıştı.

Leung’un istifasını isteyen protestocular, ayrıca 2017 yılında yapılacak seçimlerin demokratik olmasını ve Çin’in müdahale etmemesini istiyor.

Protestolar, 1997 yılında İngiliz sömürgesi olmaktan çıkıp, Çin’in idaresi altına girmesinden sonra Hong Kong’da yaşanan en büyük halk eylemi oldu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG