Erişilebilirlik

Hollywood'da Oscar Heyecanı


Hollywood'da Oscar Heyecanı
Hollywood'da Oscar Heyecanı

84 üncü Oscar ödül töreniyle birlikte yönetmenler, yapımcılar ve oyuncular arasında altın heykele ulaşma heyecanı başladı. Dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca kişinin televizyondan canlı olarak izlemesi beklenen töreni dokuzuncu kez ünlü komedyen Billy Crystal sunuyor.

Bu yıl en iyi film dalında dokuz film altın heykel için yarışıyor. Bir sessiz sinema yıldızını anlatan siyah-beyaz çekilmiş The Artist favoriler arasında. Ünlü yönetmen Martin Scorcese’nin üç boyutlu çektiği 1930’ların Paris tren istasyonunda geçen Hugo, Hawai’de bir aile dramını konu edinen Descendants, Woody Allen’in fantezisi Midnight in Paris ve bir beyzbol menecerini anlatan Moneyball diğerlerine kıyasla şanslı görünüyor.

En iyi yabancı film dalında İran yapımı A Separation favori..Aşgar Ferhadi’nin yönettiği, şimdiden sayısız ödül kazanan film İran’da boşanmak isteyen bir çiftin karşılaştığı güçlükleri anlatıyor.

En iyi kadın oyuncu ödülü için eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’i canlandıran Meryl Streep ve 1800’lerin İrlanda’sında iş bulmak için erkek kılığına giren bir otel hizmetçisi rolündeki Glenn Close yarışıyor.

En iyi erkek oyuncu ödülü için ise George Clooney ve Brad Pitt mücadele ediyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG