Erişilebilirlik

Hollywood Müzelerde Ziyaretçi Arttırıyor


Hollywood Müzelerde Ziyaretçi Arttırıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

Smithsonian Amerikan Tarihi Müzesi’nde sergilenen Oz Büyücüsü filminden Dorothy’nin kırmızı ayakkabıları, Havacılık ve Uzay Müzesi’nde bulunan 1960’lı yılların ünlü televizyon dizisi Uzay Yolu’nun uzay gemisi Atılgan gibi popüler kültür hazineleri, yıllardır ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor

Oscar ödüllü siyasi gerilim filmi Argo, CIA ajanı Tony Mendez’in Tahran’daki Kanada Büyükelçiliği’nde saklanan altı Amerikalı diplomatı kurtarışını anlatıyor.

Washington’daki Uluslararası Casusluk Müzesi’nde açılan Argo sergisinde ziyaretçiler, operasyona ait gerçek fotoğrafları ve belgeleri görebiliyor.

Uluslararası Casusluk Müzesi'nden Jason Werden: “Uluslararası Casusluk Müzesi’nin kurucu üyelerinden Tony ve eşi Jenna, 1979’da geçen Argo’nun hikayesini anlatmak için CIA’deki deneyimlerini hizmetimize sundu.”

Müzeyi gezen Wayne Torstenson “Filmi gördüm, sergisini burada görmek beni şaşırttı.”

Casusluk Müzesi’ndeki diğer film sergileriyse 50 yıllık zamana yayılan James Bond serisinin en ünlü kötü karakterleri ve casusluk dizisi The Americans’la ilgili.

Jason WerdenŞ “The Americans dizisinin ilginç karakterleri hakkında bilgi vermekle kalmıyor, aynı zamanda son zamanlarda gündemi işgal eden Soğuk Savaş tarihine de değiniyoruz.”

Habercilik müzesi Newseum’daysa 2004 yapımı komedi filmi Anchorman’la ilgili bir sergi var.

Will Farrell, San Diego’da 1970’li yıllarda bir yerel televizyon kanalında haber sunuculuğu yapan Ron Burgundy’yi canlandırıyor.

Sergi, ziyaretçi Jim Mulvaney’in ilgisini çekmiş:

“Serginin filmle ilgili birçok ayrıntı içermesi çok şaşırtıcı. Çok beğendim. Filmde beni çok güldüren sahneler hep aklıma geliyor.”

Newseum Sözcüsü Jonathan Thompson, ziyaretçilerin haberciliğin hem ciddi hem de daha yumuşak taraflarını gördüğünü söylüyor:

“Kadınlar haber merkezlerinde sadece 1970’li yıllarda değil, daha önce de dışlanıyordu. Son 30-40 yılda kadınlar habercilik sektöründe büyük atılımlar gerçekleştirdi.”

American Üniversitesi Sinema ve Sanat Profesörü Maggie Stogner’a göre bu yeni sergi anlayışından hem müzeler hem de Hollywood yarar sağlıyor.
“Bu çok büyük bir fırsat çünkü Hollywood, olağanüstü yaratıcılığını yeni arenalara taşıyor. Yeni kitleler, Hollywood’dan çıkan ürünleri görme şansı buluyor, Hollywood’un tadına farklı şekilde varıyor.”

Profesör Stogner’a göre, Hollywood ve müzeler arasındaki ortaklık, kitlelerin ilgisini çekmek için sınırların nasıl zorlanabileceğini gösteren başarılı bir örnek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG