Erişilebilirlik

Hollywood Bir Yıldız Daha Kaybetti


Humphrey Bogart ve Lauren Bacall (12 Ekim 1955)
Humphrey Bogart ve Lauren Bacall (12 Ekim 1955)

1940’larda Humphrey Bogart’ta çevirdiği ilk filmle yıldız olan efsanevi sinema oyuncusu Lauren Bacall, 89 yaşında hayatını kaybetti. Yakınları Bacall’ın New York’taki evinde kalp krizi geçirdiğini açıkladı

Modellik yapan Lauren Bacall, 1940’larda güzelliği, seksi görüntüsü ve buğulu sesiyle 20 yaşındayken ünlü aktör Humphrey Bogart’la To Have and Have Not adlı filmde oynadıktan sonra şöhret basamaklarını tırmandı.

Birbirlerine aşık olan iki oyuncu, filmden bir yıl sonra evlendi ve birlikte sinema tarihine geçen filmler çevirdi. The Big Sleep, Dark Passage ve Key Largo o dönemde büyük ses getiren bu filmlerin başında geliyor. Evlendikleri zaman Bogart Lauren Bacall’dan 25 yaş büyüktü.

Lauren Bacall daha sonra 30’dan fazla filmde rol aldı, ünlü aktris Marilyn Monroe’yla da How to Marry a Millionarie filminde başrol oynadı. 1999 yılında Amerikan Film Enstitüsü Lauren Bacall’ı bütün zamanların en iyi 25 kadın oyuncusundan biri ilan etti.

Lauren Bacall, aralarındaki büyük yaş farkı yüzünden evliliklerinin uzun sürmeyeceğinin tahmin edilmesine rağmen 1945 yılından 1957 yılına kadar Bogart’la evli kaldı. Çiftin iki çocukları oldu. Bogart’ın 1957’de ölmesinden sonra Bacall, ünlü şarkıcı Frank Sinatra’yla fırtınalı bir ilişki yaşadı. Ardından aktörr Jason Robards’la evlendi ve çok olaylı bir evlilik yaşadı.

Sinemadan sonra Broadway’de çeşitli oyunlarda rol alan Lauren Bacall, sahnede canlandırdığı tiplerle Amerikan tiyatrosunun en saygın ödüllerinden iki Tony ödülü aldı. 2009 yılında Lauren Bacall’a, Film Sanat ve Bilimleri Akademisi tarafından Oscar onur ödülü verildi.

Ailesi, Lauren Bacall’ın New York’taki evinde ağır bir kalp krizi geçirdikten sonra hayata veda ettiğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG