Erişilebilirlik

Amerika'da Tatil Sezonu Dev Bütçeli Filmlerle Karşılandı


Black Swan filminden bir sahne
Black Swan filminden bir sahne

Amerika’da yeni yıl öncesi ve sonrası sinemaseverlerin yeni filmler beklediği dönemler. Sezonun filmleri de işte bu beklentiyi yansıtıyor. Hollywood, pırıltılı, yeni görsel efektlerle bezenmiş, pahalı yapımlarla adeta yeni yıl sevincini yansıtıyor. 3 film öne çıkıyor: Darren Aronofsky’nin Black Swan adlı filmi, Florian Henckel von Donnersmarck’in The Tourist’i ve Jeff Kosinski'nin Tron: the Legacy adlı filmi.

Masum ve hassas Nina tüm hayatını baleye adamış bir sanatçı. Çaykovski’nin Kuğu Gölü’nde kuğu kraliçesi rolünü nihayet alınca çoşkuya kapılıyor. Nina, tam bir beyaz kuğu. Ancak Kara Kuğu’yu ruhundan çıkarması için uğraşması gerekiyor.

Amerika'da Tatil Sezonu Dev Bütçeli Filmlerle Karşılandı
Amerika'da Tatil Sezonu Dev Bütçeli Filmlerle Karşılandı

Nina’nın üzerindeki baskı bir başka başarılı dansçı, Lily’nin aynı role göz dikmesiyle artıyor.

Darren Aronofsky, Black Swan (Kara Kuğu) filminde Nina’nın masumiyetini kaybetmesini anlatıyor:

“Birçok bale gösterisinde trajik ya da ürkütücü olaylar; şeytanlar, canavarlar vardır. Bunu sinemaya uyarlarken filme, korkutucu, huzursuzluk verici unsurlar koyabilirsiniz.”
Nina karakterini Natalie Portman canlandırıyor. Başarılı bir balerin gibi görünebilmesi için Portman ağır bir eğitimden geçmiş:

“Dışarıdan görünmüyor ama vücudunuza etkisi çok ciddi. Dışarıdan sadece güzel bir görüntü, oysa içeride çok çirkinlik var.”

Filmde kostümler zengin, sinematografi ve oyuncular harika.

Johnny Depp, The Tourist filminin tanıtımında
Johnny Depp, The Tourist filminin tanıtımında

The Tourist/Turist filminde Venedik’teki bir Amerikalı turist şansına inanmakta zorluk çekiyor. Güzel ve gizemli bir kadın olan Elise ile tanışan karakter, onunla bir otele gidiyor.

Ancak Frank aslında bir yem olduğundan habersiz.

Alexander Pearce, Elise’nin kanun kaçağı aşığı. Milyarlarca dolar çaldığı için hem İnterpol hem Rus mafyası tarafından aranıyor. Elise, onu korumak için elinden geleni yapmaya hazır.

Konu biraz zorlama ama kimin umurunda? Elise’yi canlandıran Angelina Jolie de Frank’i oynayan Johnny Depp de kendilerini ciddiye almıyor.
The Tourist, Hitchock tarzı bir gerilim filmi değil. Daha çok komedi unsurları var. Johnny Depp de Cary Grant değil ama çok çekici. Angelina Jolie ise büyüleyici.

Sonunda filmden değilse bile seyirci açısından Venedik görüntüleri, romantizm ve şıklık gösterisiyle çok etkileyici.

Tron: The Legacy, original Tron filminden uyarlanmış. Tron, 1982’de gişe rekorları kırmıştı. O dönemler Kevin Flynn’in siber ortamda sıkışıp kalan bir bilgisayar mühendisinin kurduğu alternatif yaşamı anlatan hikayesi bilim kurgu hayranlarının hayal güçlerini hareketlendirmeyi başarmıştı.

Amerika'da Tatil Sezonu Dev Bütçeli Filmlerle Karşılandı
Amerika'da Tatil Sezonu Dev Bütçeli Filmlerle Karşılandı

Bugünse Disney’in 170 milyon dolarlık yapımı, son teknoloji ürünü görsel efektlerle ilk filmin hayranlarının gönlünü alıyor.

Filmde, Sam 18 yıl sonra babasını görme umudunu yitirmiştir. Ta ki babasının deneme amaçlı video oyun makinesiyle yanlışlıkla siber uzaya girinceye kadar.

Sam babasını gerçek dünyaya getirmeye kararlıdır. Ancak önce şeytani bilgisayar programı Clu’dan kaçmaları gerekir.
Tron hakkında duygusal düşünmeyenler için film aslında bir bilgisayar oyununu andırıyor. Ancak özel efektler ve IMAX teknolojisi Tron: The legacy filmini görsel bir şölene dönüştürüyor.

Jeff Bridges, Kevin Flynn’in yaşlı hali ve Clu’nun gençliğini canlandırıyor. Bridges, son teknoloji ürünü 3 boyutlu kameralar ve hareket yakalama teknolojisiyle gençleştirilmiş.

Film, genç izleyicilerin yanısıra genel bilim kurgu izleyicisini ve teknoloji sever video oyunu hayranlarını mutlu edebilecek nitelikte.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG