Erişilebilirlik

Hollande: 'Yunanistan Euro Bölgesinde Kalmalı'


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan’ın Avrupa ortak para biriminde kalması gerektiğini savunurken Yunan liderlerden de, halkın kaldırabileceği ekonomik reformlar uygulamalarını istedi.

Hollande bugün (Cumartesi) Paris’te Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’la bir araya geldi. Fransa Cumhurbaşkanı, Atina hükümetinin kurtarma planıyla, ekonomik yaraları sarabilecek güvence verebilmesi gerektiğini söyledi.

Samaras da Yunanistan’ın Euro bölgesinde kalacağından emin olduğunu, ancak harcama kesintilerini uygulamaya koymak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu tüm Avrupalı liderlere anlatmaya çalıştığını kaydetti.

Samaras dün Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüşmüştü. Merkel ve Hollanda, gelecek ay Yunanistan’ın reform çabalarını değerlendiren ilerleme raporunu bekleyeceklerini, ondan sonra Atina hükümetinin mali hedeflerini yerine getirmek için iki yıl ek süre talebini değerlendireceklerini belirtti.

Merkel ve Hollande Yunanistan’ın Euro bölgesinde kalmasını istediklerini açıklamıştı.
Yunanistan’ın ilerleme raporu, Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası tarafından hazırlanıyor. AB ve IMF tarafından Yunanistan’a yapılan mevcut yardım 160 milyar doların üzerinde. Ancak Atina hükümeti bu yardım karşılığında 2013 ve 2014 yılları boyunca ekonomik reformlar yapmak ve devlet harcamalarını kısmak zorunda kalacak.

Yunanistan dört yıldır büyük bir ekonomik krizle boğuşuyor. Ülkede işsizlik oranıysa yüzde 23’e ulaşmış durumda.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG