Erişilebilirlik

Hollande Büyümede Kararlı


Francois Hollande Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı olarak yemin ederken yaptığı konuşmada Avrupa için büyümeye ağırlık veren bir ekonomik pakt çağrısında bulundu.

Elysee Sarayında düzenlenen yemin töreninde konuşan Hollande kendisinin ülkesi ve Avrupa için büyüme, adalet ve sosyal demokrasiye ağırlık veren yeni bir dönem başlatmaya hazır olduğunu açıkladı.

Hollande, Francois Mitterand’ın 1995’de görevinden ayrılmasından beri Fransa’nın ilk Sosyalist cumhurbaşkanı oluyor.

Yemin töreninden sonra Almanya’ya giden Hollande Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ilk görüşmesini yapacak. Yeni Fransa cumhurbaşkanının görüşmede kemer sıkma önlemlerine ağırlık veren Euro bölgesi mali paktının yeniden müzakeresini gündeme getirmesi bekleniyor. Ancak Almanya Başbakanı paktın yeniden müzakereye açık olmadığında ısrar ediyor.

İkili görüşme öncesi 17 ülkeden oluşan Euro bölgesinin yılın ilk çeyreğinde sıfır büyüme gösterdiği ve durgunluğa girmediği bildirildi. Uzmanlar bölge ekonomisinin ilk üç aylık dönemde 0,3 küçülme göstereceğini tahmin ediyordu.

Hollande hafta sonu da Amerika’ya uçacak ve Camp David’deki Sekizler Grubu zirvesinden önce Beyaz Saray’da Başkan Barack Obama ile biraraya gelecek.

XS
SM
MD
LG