Erişilebilirlik

Hodorkovski Berlin'de Ailesiyle Görüştü


Annesiyle bir araya gelen Mikail Hodorkovski
Annesiyle bir araya gelen Mikail Hodorkovski
Rusya’da on yılı aşkın bir süredir hapis tutulduktan sonra Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in affıyla serbest kalan eski petrol zengini Mikail Hodorkovski Berlin’de ailesiyle bir araya geldi.

Hodorkovski’nin sözcüsü, işadamının oğlu Pavel’in yanı sıra kendisini görmek üzere Berlin’e giden anne-babasıyla görüştüğünü açıkladı.

Hodorkovski’yi karşılayanlar arasında kendisine destek veren Alman milletvekili Marieluise Beck de bulunuyor. Beck, Hodorkovski’nin serbest bırakılması için bir yıldır mücadele etmekle birlikte kendisiyle ilk kez bir araya geldi.

Hodorkovski’nin Pazar günü eski Doğu ve Batı Berlin’i ayıran Charlie Kontrol Noktası’nda bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e muhalefetiyle tanınan işadamı, vergi kaçakçılığı ve zimmete geçirme suçlamalarından on yılı aşkın süredir hapisteydi. Yukos petrol şirketinin sahibi, siyasi mahkum olarak görülüyordu. Mikail Hodorkovski, serbest bırakılır bırakılmaz Almanya’ya gitti gitti. Hodorkovski hakkında af kararı çıkaran Putin, kararını “insani gerekçelere” bağlıyor.

Amerikan hükümeti, Rus işadamının serbest kalmasını memnunlukla karşıladı.

Şubat ayında Soçi’de Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Rusya, insan hakları ihlallerinden dolayı uzun süredir eleştirilere hedef oluyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG