Erişilebilirlik

Hindistan’da Yolsuzluk Karşıtı Açlık Grevi Hastanede Sona Erdi


Hindistan’da Yolsuzluk Karşıtı Açlık Grevi Hastanede Sona Erdi
Hindistan’da Yolsuzluk Karşıtı Açlık Grevi Hastanede Sona Erdi

Geçen Cumartesi günü açlık grevine başlayan yapan Swami Baba Ramdev’in Yeni Delhi’deki kampı Pazar günü basılmış binlerce taraftarı zorla dağıtılmıştı.

Yetkililer, yoga kampında yasal olarak 5,000’den fazla kişinin bulunamayacağını ve sayının 40,000’ini aşması üzerine duruma müdahale etmek zorunda kaldıklarını öne sürmüştü.

Baba Ramdev, rüşvet ve yolsuzluktan elde edilen paralarla politikacı ve yetkililerin yabancı bankalardaki hesaplarına el konulmasını istiyor.

Baskından sonra eylemine Haridwar kentinde devam eden guru, kentteki bir hastanede tedavi görüyor.

Hindistan’da birkaç önce de rüşvete karşı çıkan bir eylemcinin açlık grevi hükümeti zor durumda bırakmıştı. Hükümet Anna Hazare adlı emekli subayın, rüşvet olaylarını soruşturan komisyonda, üyelerin yarısını halktan kişilerin oluşturması talebi kabul etmek zorunda kaldı.

Yolsuzluğun en yaygın olduğu ülkelerden biri olan Hindistan, son zamanlarda yeni bir skandalla sarsılmış, eski bir Bakan hakkında dava açılmıştı.

Eski Telekomünikasyon Bakanı, cep telefonu ruhsatlarını, bazı şirketleri kayıracak şekilde çok ucuza satmakla suçlanıyor. Raja’yla birlikte, üçü özel sektörden olmak üzere 8 kişinin karıştığı yolsuzluğun devlete 40 milyar dolarlık gelir kaybına yol açtığı belirlendi.

XS
SM
MD
LG