Erişilebilirlik

Hindistan'da Tecavüz Davası Başlıyor


Sanıkların savunmasını üstlenmeyen Hintli avukatlar adaletin hızlı çalışması için gösteri yaptı
Sanıkların savunmasını üstlenmeyen Hintli avukatlar adaletin hızlı çalışması için gösteri yaptı
Hindistan’da otobüste bir genç kadına tecavüz etme ve döverek öldürmekle suçlanan beş kişinin mahkemesi başlıyor.

Sanıklar toplu tecavüz, cinayet ve saldırı suçlarından yargılanacak
Yetkililer, sanıkların suçlu bulunması durumunda idam cezasına çarptırılabileceklerini açıkladı. Altıncı sanık yaşı 18’in altında olduğundan ayrı olarak bir çocuk mahkemesinde yargılanacak.
Baro sanıkların savunmasını üstlenmeyi reddettiği için hükümetin avukat ataması bekleniyor.

23 yaşındaki kadın, geçen hafta sonu Singapur’da tedavi gördüğü hastanede organ yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Tecavüz kurbanı kadın, Singapur’a tedaviye gönderilmeden önce Yeni Delhi’de ameliyata alınmıştı.

Yeni Delhi, olayın yaşandığı 16 Aralık’tan bu yana kitle gösterileriyle çalkalandı. Ayrıca Mumbai ve ¬Bangalor’da da gösteriler düzenlendi.
Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, tecavüz kurbanı kadının ölümünden derin üzüntü duyduğunu açıkladı, bu olaydan dolayı duyguların açığa çıkartılmasının “son derece anlaşılır” olduğunu söyledi.

Haberlere göre tecavüz kurbanı kadın 16 Aralık’ta erkek arkadaşıyla birlikte otobüse bindi, ancak yolculardan altı kişi ikisini demir çubuklarla döverek kadına defalarca tecavüz etti. Kadına tecavüz ederken demir çubuğun da kullanıldığı ve bunun kurbanda iç kanamaya yol açtığı da belirtilirken, kadının ayrıca yediği dayaktan ötürü beyin hasarı geçirdiği, yaralı halde erkek arkadaşıyla birlikte hareket eden otobüsten dışarı atıldığı da kaydediliyor.

Kadın ve erkek arkadaşının kimlikleri açıklanmadı, ancak erkek kurbanın saldırıdan sağ kurtulduğu bildirildi.
Hindistan’da tecavüz olayları gittikçe artan bir suç oldu ve olayların birçoğu polise bildirilmiyor. Hükümetin olaya tepkisinin yavaşlığı büyük tepkiye yol açtı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG