Erişilebilirlik

Hindistan: İsrail’in Diplomatik Aracına Saldırı Profesyonel İşi


Yeni Delhi'de saldırıya hedef olan İsrail Büyükelçiliği'ne ait diplomatik araç
Yeni Delhi'de saldırıya hedef olan İsrail Büyükelçiliği'ne ait diplomatik araç

İçişleri Bakanı, Yeni Delhi'de, İsrail Büyükelçiliğine ait araca saldırının arkasında profesyonel bir teröristin bulunduğunu söyledi

İçişleri Bakanı Palanyappan Çidambaram başkent Yeni Delhi'de, İsrail Büyükelçiliğine ait bir otomobile yapılan saldırının arkasında profesyonel bir teröristin bulunduğunu söyledi.

Şehir trafiğinde diplomatik otomobile yaklaşan bir motosikletli aracın arkasına muhtemelen mıknatıslı bomba koyduktan sonra ortadan kayboldu. Saldırıda araçta bulunan 42 yaşında İsrailli kadın ağır, şoförü ve 3 Hintli ise hafif yaralandı.

İsrail büyükelçiliği savunma ataşesinin eşi olduğu öğrenilen kadın hastanede tedavi görüyor.

İçişleri Bakanı Çidambaram, başkentin en güvenli semtinde, Başbakanlık konutuna yakın bir yerde meydana gelen saldırıdan kimseyi sorumlu tutmadı olayın soruşturulduğunu belirtmekle yetindi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Hindistan ve Gürcistan'da İsrailli diplomatları hedef alan saldırıların arkasında İran'ın olduğunu iddia etti.

Netanyahu, İsrail'in son aylarda Azerbaycan, Tayland ve başka ülkelerde de birçok saldırıyı gerçekleşmeden önlediğini ileri sürdü ve eylemlerden İran ve Hizbullah’ı sorumlu tuttu.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te İsrail Büyükelçiliğine ait bir araçta bomba bulunmuş ve patlayıcı madde İsrailli uzmanlar tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta ise el bombası taşıyan bir İranlı üç ayrı patlamada hem üç kişinin yaralanmasına sebep oldu, hem de kendi bacaklarını kaybetti.

Haberlere göre ilk patlamanın söz konusu kişinin kiraladığı evde meydana geldi. Aynı kişi daha sonra sokakta durmayı reddeden bir taksiye el bombası attı. İranlının kendisini yakalamak isteyen polislere atmaya çalıştığı el bombası ise ayaklarını yakınında patladı.

Hizbullah’ın askeri komutanı İmad Mugniye, 4 yıl önce 12 Şubat’ta Şam’da bomba yüklü araçla öldürülmüştü. İsrail, here yıl 12 Şubat öncesi olası saldırılara karşı tüm dünyadaki temsilciliklerini alarma geçiriyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanpereset Başbakan Netanyahu’nun suçlamasını reddetti, İsrail'in yalan iddialarla ülkesinin imajını zedelemeye çalıştığını söyledi.

Yeni Delhi:

Bangkong: (Videonun kanlı içeriğinden ötürü 18+ yaş uyarısı)

Başbakan Netanyahu:

XS
SM
MD
LG