Erişilebilirlik

Hindistan’da Toplu Tecavüze İdam Cezası


Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de geçen yıl genç bir kıza topluca tecavüz edip döverek ölümüne yol açan dört kişi idam cezasına çarptırıldı

Yeni Delhi’de Aralık ayında bir otobüste genç bir kıza toplu tecavüz edip döverek ölümüne yol açan dört sanık idam cezasına çarptırıldı.

Cuma günü yapılan duruşmada tecavüz ve adam öldürme suçundan idam cezasına çarptırılan dört mahkumdan biri kararı duyunca ağladı.

Kurbanın babası mahkeme kararını memnunlukla karşıladı.

23 yaşındaki genç kız, geçen yıl Aralık ayında erkek arkadaşıyla birlikte akşam saatlerinde bindiği otobüste, erkek arkadaşı dövülerek otobüsten atıldıktan sonra tecavüze uğramış ve dövülmüştü. Genç kız tedavi için kaldırıldığı Singapur’daki hastanede iki hafta sonra hayatını kaybetti.

Bu saldırı ülke genelinde büyük protestolara neden olmuş ve kadına şiddeti önlemek üzere cinsel saldırı suçlarına yönelik yasalar yeniden düzenlenerek tecavüz suçuna idam cezası verilmesinin yolu açılmıştı.

Sanık avukatları, mahkemenin Cuma günü verdiği ve Yeni Delhi Yüksek Mahkemesi’nin onadığı karara itiraz ederek temyize gideceklerini açıkladı.

Saldırı sırasında 17 yaşında olan beşinci sanığın ise üç yıl süreyle ıslahevine gönderilmesine karar verildi. Bu cezanın yaşı küçük sanığın çarptırılabileceği en ağır ceza olduğu belirtiliyor.

Bir başka sanık ise Mart ayında hapishanedeki hücresinde ölü bulunmuştu.
Hindistan İçişleri Bakanı Sushil Kumar, idam cezasının örnek teşkil ederek bu tür suçlar için caydırıcı özellik taşımasını umduklarını söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG