Erişilebilirlik

Hindistan Cevizi Ürünlerine İlgi Artıyor


Hindistan Cevizi Ürünlerine İlgi Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00

Sağlıklı ürünler tüketen Amerikalılar’ın sayısı artıyor. Perakendeciler de, artan talebi karşılamak için piyasaya yeni ürünler sürmenin yanısıra eski ürünleri yaratıcı ve farklı kullanım şekilleriyle satışa sunuyor. Bu ürünlerden biri de son dönemde Amerika gıda pazarında büyük ilgi gören hindistan cevizi.

Hindistan cevizi yıllardır tüketiliyor. Ancak son yıllarda, hindistan cevizi içeren ürünlerin süpermarket raflarını doldurmaya başlamasıyla, hindistan cevizi yağı ve suyu çok daha fazla ilgi çeker oldu.

Hindistan cevizinin, 2017’nin en fazla ilgi gören gıda ürünlerinden biri olmasının önemli bir nedeni var.

Elissa Goodman-Holistic, “Hindistan cevizi metabolizmayı hızlandırıyor. Aynı zamanda, anti-viral, anti-bakteriyel ve anti-mantar etkisi var. Bağışıklık sistemi ve kalp için çok faydalı. HDL’yi yani iyi huylu kolesterolü yükseltiyor. İdrar yolları enfeksiyonlarına ve böbrek sorunlarına iyi geliyor. Hindistan cevizi yağının faydaları saymakla bitmez” şeklinde konuşuyor.

Hindistan cevizinin sadece yağı değil başka kısımları da kullanılıyor.

Janette Rizk, “Hindistan cevizi yağını doğal güzellik ürünlerinde görüyoruz. Hindistan cevizi ayrıca, un çeşitleri, mısır cipsleri, sütler ve margarinlerde de kullanılıyor” diyor.

Hindistan cevizi içeren ürünlerin satışları da hızla artıyor.

Merkezi Florida’da bulunan Conscious Coconut adlı firmanın hindistan cevizi içeren ürünleri toplam 650 mağazada satılıyor. Firmanın CEO’su Danielle Conte, Los Angeles Hediyelik Eşya ve Ev Ürünleri Fuarı’nda tanıtım yapıyor.

Danielle Conte, “Hindistan cevizi inanılmaz ilgi görüyor. Ben bu firmayı kurduğumda, hindistan cevizi bu kadar popüler değildi” diyor.

Hindistan cevizinin sağlığa faydaları konusunda yeterince araştırma yok. Hindistan cevizi, diğer bitkisel yağlardan farklı olarak, kalp hastalığıyla ilişkilendirilen doymuş yağ içeriyor. İyi kolesterolu yükselten hindistan cevizi, kalp hastalığı riskini arttıran kötü kolesterolü de yükseltiyor.

Hindistan cevizi ürünleri, önümüzdeki yıllarda da tüketicilerin ilgisini ve parasını çekmeye devam edecek gibi görünüyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG