Erişilebilirlik

Hindistan Başbakanından Yolsuzlukla Mücadele Çağrısı


Hindistan Başbakanından Yolsuzlukla Mücadele Çağrısı
Hindistan Başbakanından Yolsuzlukla Mücadele Çağrısı

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, görevlilere, yolsuzlukla mücadele ayırım yapmamaları çağrısında bulundu.

Emniyet teşkilatının yoksullukla mücadele dairesini ziyaret eden Başbakan, soruşturmalarda basın yayın organlarının etkisinde kalınmamasını istedi.

Manmohan Singh, Yeni Delhi’de, dairenin yeni taşındığı binadaki törende yaptığı konuşmada, zanlılar ne karar ünlü olursa olsun soruşturmadan ödün verilmemesi gerektiğini söyledi.

Hindistan’da son zamanlarda ard arda meydan gelen skandallar Başbakan ve hükümetini zor durumda bıraktı. Hafta başında Hindistan Olimpiyat Derneği Başkanı Sureş Kalmadi, geçen yılki İngiliz Uluslar Topluluğu yarışmalarında rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Başbakanın partisinden milletvekili olan Kalmadi suçsuz olduğunu savunuyor.

Dünya’da yolsuzluğun en yaygın olduğu ülkelerden biri olan Hindistan, son zamanlarda yeni bir skandalla sarsılmış, eski bir Bakan hakkında dava açılmıştı.

Eski Telekomünikasyon Bakanı, cep telefonu ruhsatlarını, bazı şirketleri kayıracak şekilde çok ucuza satmakla suçlanıyor. Raja’yla birlikte, üçü özel sektörden olmak üzere 8 kişinin karıştığı yolsuzluğun devlete 40 milyar dolarlık gelir kaybına yol açtığı belirlendi.

Aynı davayla ilgili olarak birkaç gün önce Tamil Nadu eyaleti valisinin kızı hakkında da yolsuzlu davası açılmıştı.

XS
SM
MD
LG